Χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα… «σαπίζουν» σε πάρκινγκ στην Κίνα

Ένα video στο YouTube δείχνει χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα... παρατημένα σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Κίνα. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ακούστε το άρθρο

Ένα ενδιαφέρον video κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα, έχει γίνει viral, καθώς δείχνει χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα να είναι παρατημένα σε υπαίθριο χώρο στην Κίνα και κυριολεκτικά να… «σαπίζουν».

Το κανάλι Serpentza στο YouTube δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο. O τεράστιος χώρος μοιάζει με τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ και λαμβάνει χώρα στην πόλη Χαντζού της Ανατολικής Κίνας και έχει έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα οχήματα που είναι στο χώρο είναι πραγματικά πάρα πολλά και από διάφορες μάρκες. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν BYD e3, Geely Kandi K10 EV, Neta V και άλλα.

Koenigsegg vs Hayabusa Turbo vs Tesla Model S Plaid

Τα οχήματα είναι (σαν) καινούργια

Όλα τα αυτοκίνητα είναι λευκού χρώματος, τα οποία είναι βρώμικα και σκουριασμένα. Ωστόσο, το εσωτερικό τους είναι ολοκαίνουργιο και δεν υπάρχουν σημάδια φθοράς, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να μην τα έχει οδηγήσει κανείς. Επίσης, όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας, γεγονός που προβλημάτισε τον YouTuber Winston Sterzel, που πρόβαλε το βίντεο.

Η Nissan μειώνει τις πιθανότητες σύγκρουσης στις διασταυρώσεις

Ποια είναι η θεωρία για τα ηλεκτρικά στην Κίνα;

Όπως υποστηρίζει ο Sterzel, τα χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα που καταλαμβάνουν τον υπαίθριο χώρο τα παράτησαν εκεί εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων. Ο YouTube εικάζει πως οι εταιρείες καταγράφουν τα οχήματα ως ταξινομημένα και έπειτα τα αφήνουν στο πάρκινγκ.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για δείχνουν ότι τα μοντέλα τους πουλάνε στην αγορά και έτσι εξακολουθούν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν «μπαίνουν» μέσα.

CUE: To ρομπότ της Toyota που παίζει… μπάσκετ!

Ότι περισσεύει το πετάνε

Επιπλέον, άλλο ένα παρόμοιο βίντεο δείχνει μία λίστα με καταγεγραμμένα και δηλωμένα οχήματα, εκ των οποίων εκείνα που περισσεύουν και δεν τα αγοράζουν οι καταναλωτές καταλήγουν σε αυτό το πάρκινγκ στην πόλη Χαντζού.

Επιπλέον, το 2018 είχε παρατηρηθεί παρόμοια κατάσταση αλλά με ποδήλατα. Πιο; συγκεκριμένα, ποδήλατα που ήταν διαθέσιμα μέσω εφαρμογών ήταν περισσότερα από όσα αγόραζαν οι καταναλωτές με αποτέλεσμα να περισσέψουν. Όσα περίσσεψαν κατέληξαν σε μάντρες.

abb_img