Ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε επιλέγοντας ένα e-bike tracker

Μπορεί η δημοφιλία των ποδηλάτων και ειδικά των e-bikes να αυξάνεται κατακόρυφα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μαζί με αυτή αυξάνεται και η τάση τα ποδήλατα να “κάνουν συχνά φτερά” από επιτήδειους κλέφτες που γνωρίζουν την αξία τους… και όχι απαραίτητα αυτή ως μέσο άσκησης.

Για τον λόγο αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα έξυπνα συστήματα GPS έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των κατόχων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Είναι τα συστήματα GPS το κλειδί για την επίλυση των κλοπών ηλεκτρικών ποδηλάτων;

e-bike

Μια ιστορία που διαβάσαμε στο Βike Europe είναι ενδεικτική του λόγου για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για την εμπειρία που είχε ο Alexander Hubing από τη Γερμανία που μοιάζει με κάτι… σαν ένα οδοιπορικό στην Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος και η φίλη του ήταν για διακοπές στη λίμνη Γκάρντα, όπου του έκλεψαν το ηλεκτρικό του ποδήλατο. Η συμμορία κλεφτών διέσχισε το συρματόπλεγμα του κάμπινγκ στο οποίο βρισκόταν στις 4:50 το πρωί και φόρτωσε δύο ηλεκτρικά ποδήλατα σε ένα βαν.

Μέχρι την ώρα του καφέ στις 9:00 το πρωί, το βαν βρισκόταν ήδη στη Σλοβενία γεμάτο με περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Στη συνέχεια, οι κλέφτες συνέχισαν μέσω των Κροατικών Δυτικών Βαλκανίων με μέση ταχύτητα 124 χλμ./ώρα.

Στις 12:30 μ.μ. – λίγο πριν τη Βουδαπέστη – οι κλέφτες οδηγούσαν νοτιοανατολικά στα ρουμανικά σύνορα.

Λίγο πριν το μεσημέρι, όμως, τη συμμορία σταμάτησε η ουγγρική συνοριακή αστυνομία, 1,066 χιλιόμετρα από το αρχικό σημείο που εκλάπη το ηλεκτρικό ποδήλατο του Alexander Hubing.

Ο Hubing είχε δώσει την ακριβή τοποθεσία μέσω GPS σε διάφορα αστυνομικά τμήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Ακολούθησε τη διαδρομή των κλεφτών ζωντανά στην εφαρμογή εντοπισμού GPS του μέχρι τη σύλληψη.

Χωρίς το GPS tracker όχι μόνο το δικό του, αλλά συνολικά 20 ηλεκτρικά ποδήλατα θα είχαν εξαφανιστεί πέρα ​​από τα σύνορα μέσα σε λίγες ώρες.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή ενός e-bike tracker

e-bike

Παρόλο που οι κάτοχοι ποδηλάτων σήμερα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από πολλά συστήματα GPS για ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε GPS είναι εξίσου κατάλληλο.

«Οι απαιτήσεις για αξιόπιστη παρακολούθηση δεν είναι όλες εξίσου προφανείς για τον κάθε ποδηλάτη. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά κριτήρια που τελικά κάνουν την διαφορά», επισημαίνει ο Stefan Sinnegger, γενικός διευθυντής της BikeTrax PowUnity.

Για αυτό όμως κάποια συστήματα είναι πιο κατάλληλα από άλλα. Ο Stefan Sinnegger εξηγεί «Ένα GPS tracker συνδέει τον ιδιοκτήτη με το e-bike του όλο το εικοσιτετράωρο μέσω εφαρμογής. Το tracker είναι κρυμμένο μέσα στο e-bike ώστε να μην φαίνεται εξωτερικά. Μόλις το ποδήλατο μετακινηθεί χωρίς άδεια, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει σήμα κίνησης στο smartphone του».

Ο καθοριστικός παράγοντας ωστόσο έχει να κάνει με το τεχνολογικό πρότυπο στο οποίο βασίζεται ο κατασκευαστής GPS και κυρίως αν μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία του GPS, ακόμη και πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!