Hyundai Glovis & Houayou Cobalt: Ανακυκλώνουν τις μπαταρίες

Η Hyundai Glovis κατέληξε σε συμφωνία με την Huayou Cobalt για τη δημιουργία ενός δικτύου ανακύκλωσης, για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ακούστε το άρθρο

Η Hyundai Glovis, η θυγατρική logistics του ομίλου Hyundai της Νότιας Κορέας, κατέληξε σε συμφωνία με τον κινεζικό κατασκευαστή υλικών μπαταριών Huayou Cobalt για τη δημιουργία ενός δικτύου ανακύκλωσης, για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο σύστημα ανακύκλωσης για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των διαδικασιών logistics ολόκληρου του οικοσυστήματος μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών και των πόρων ανακύκλωσης. Οι εταίροι θέλουν επίσης να συνεργαστούν στον τομέα της σταθερής αποθήκευσης ενέργειας.

Η Huayou Cobalt είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κοβαλτίου στον κόσμο, μιας από τις σημαντικότερες πρώτες ύλες για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία έχει επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα στον κόσμο για πρόδρομες ουσίες υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο και την τρίτη μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής στον κόσμο, για υλικά καθόδου υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο.

Η θυγατρική εταιρεία ανακύκλωσης Huayou Cycle συλλέγει ήδη παλιές μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες στην Κίνα. Η εταιρεία διαθέτει επίσης τεχνολογία, που μπορεί να διαγνώσει την υγεία των μπαταριών μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, καθώς και προϊόντα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιωτική και βιομηχανική χρήση.

«Αναμένουμε να οδηγήσουμε την αγορά πόρων μπαταριών με συνέργειες μεταξύ της ανταγωνιστικότητας logistics της Hyundai Glovis και της ικανότητας της Huayou Cycle να ανακυκλώνει και να επαναχρησιμοποιεί άχρηστες μπαταρίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai Glovis.

«Οι μπαταρίες EV μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ESS όταν η εναπομένουσα χωρητικότητά τους πέσει στο 80-90%, ενώ οι πρώτες ύλες όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο και το λίθιο μπορούν να εξαχθούν μέσω της αποσύνθεσης και της τήξης τους», δήλωσε στην The Korean Economic Daily ένας ειδικός στη βιομηχανία μπαταριών στη Σεούλ. 

Η SNE Research προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης μεταχειρισμένων μπαταριών θα αυξάνεται κατά 17 τοις εκατό ετησίως και θα φτάσει σε αξία 42,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2030. Μέχρι το 2040, ο όγκος της αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 208,9 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέρει επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση αυστηροποιεί την πολιτική της για τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες και καθιστά υποχρεωτική, μεταξύ άλλων, την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών.

Πηγές: kedglobal.com ,  businesskorea.co.kr 

abb_img