Η ABB λανσάρει τον γρηγορότερο φορτιστή για EV στον κόσμο

Η ABB λανσάρει έναν καινοτόμο φορτιστή all-in-one Electric Vehicle (EV). Ο νέος Terra 360 της ABB είναι ένας φορτιστής που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να περιμένουν, σε περίπτωση που κάποιος άλλος οδηγός χρησιμοποιεί τον ίδιο φορτιστή, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν με ένα άλλο βύσμα στην ίδια εγκατάσταση.

Ο νέος φορτιστής έχει μέγιστη ισχύ 360 kW και είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή και λιγότερο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες διαφόρων χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είτε να γεμίσουν την μπαταρία τους, ενώ ψωνίζουν.

«Το Terra 360 είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο»

«Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να θεσπίζουν δημόσια πολιτική που ευνοεί τα ηλεκτρικά οχήματα και τα δίκτυα φόρτισης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά σταθμούς φόρτισης που είναι γρήγοροι, βολικοί και εύχρηστοι, είναι υψηλότερη από ποτέ», δήλωσε ο Frank Muehlon, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Κινητικότητας της ABB.

«Το Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ταιριάζουν σε διάφορες ανάγκες, είναι το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της ζήτησης και την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Ο Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer στην ABB δήλωσε: «Με τις οδικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων του έχει θέσει η Συμφωνία του Παρισιού».

Ο νέος φορτιστής θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από το τέλος του 2021 και στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού το 2022.

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που αποκτήθηκε από τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση της ABB E-mobility, το Terra 360 προσφέρει ταχύτητα μαζί με άνεση, ευκολία χρήσης και αίσθηση οικειότητας.

Terra 360: Η διαδικασία της φόρτισης

 

Εκτός από την εξυπηρέτηση των αναγκών των ιδιωτικών οδηγών EV σε πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και καταστήματα λιανικής, οι φορτιστές Terra 360 μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στους εμπορικούς χώρους ενός οργανισμού για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στόλου και φορτηγών.

Αυτό δίνει στους ιδιοκτήτες την ευελιξία να φορτίζουν έως και τέσσερα οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να γεμίζουν γρήγορα τα ηλεκτρικά τους οχήματα την ημέρα.

Το καινοτόμο σύστημα φωτισμού καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία φόρτισης και δείχνει την κατάσταση φόρτισης (SoC) της μπαταρίας και τον υπολειπόμενο χρόνο πριν από το τέλος μιας περιόδου φόρτισης.

Ο φορτιστής είναι, επίσης, προσβάσιμος από αναπηρικό αμαξίδιο και διαθέτει εργονομικό σύστημα διαχείρισης καλωδίων που βοηθά τους οδηγούς να συνδέονται γρήγορα με ελάχιστη προσπάθεια.

Για την εξατομίκευση της εμφάνισης, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικό φύλλο αλουμινίου ή να αλλάξουν το χρώμα των λωρίδων φωτισμού LED.

Υπάρχει επίσης η επιλογή να συμπεριλάβουν μια ενσωματωμένη οθόνη διαφήμισης 27” για αναπαραγωγή βίντεο και εικόνων.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!