Η Domino’s θα στέλνει τις πίτσες στο Χιούστον με… ρομπότ

Τα ρομπότ έρχονται και φέρνουν την αγαπημένη σας πίτσα. Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων Domino’s δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την startup Nuro θα αρχίσει να παραδίδει πίτσες στο Χιούστον αυτήν την εβδομάδα ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος.

Οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν προπληρωμένη παραγγελία στον ιστότοπο της αλυσίδας Domino για παράδοση στην τοποθεσία Woodland Heights του Houston. Εάν η παραγγελία γίνει σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μπορούν να επιλέξουν το ρομπότ Nuro’s R2 να αφήσει την πίτσα τους.

Μόλις φτάσει το ρομπότ, οι πελάτες θα εισάγουν ένα μοναδικό PIN στην οθόνη αφής του για να ζητήσουν να ανοίξουν οι πόρτες, ώστε να μπορούν να πάρουν την πίτσα τους.    

Το ρομποτικό αυτοκίνητο της Nuro ήταν το πρώτο πλήρως αυτόνομο, χωρίς οδηγό όχημα παράδοσης που έλαβε κανονιστική έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ πέρυσι.

Η Nuro, που ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google το 2016, συγκέντρωσε το 2019 940 εκατομμύρια δολάρια από το SoftBank Vision Fund.

Nuro αυτονόμο ρομπότ

Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτα προσπάθεια της Domino στον κόσμο των αυτόνομων παραδόσεων.

Το 2017, η εταιρεία με έδρα το Michigan χρησιμοποίησε ένα αυτοοδηγούμενο υβριδικό Ford Fusion για να παραδώσει πίτσες σε τυχαία επιλεγμένους πελάτες στο Ann Arbor του Μίσιγκαν. Επιπροσθέτως, το 2013, η Domino’s δοκίμασε την παράδοση πίτσας μέσω drone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Dennis Maloney, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της καινοτομίας της Domino’s δήλωσε σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία τόνισε ότι “υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθει το brand μας για τις αυτόνομες παραδόσεις. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι πελάτες ανταποκρίνονται στις παραδόσεις, πώς αλληλοεπιδρούν με τα ρομπότ και πώς επηρεάζει τις λειτουργίες των καταστημάτων”.

Η Domino’s δεν είναι η πρώτη αλυσίδα πίτσας που δοκιμάζει αυτή την τεχνολογία.

Το 2018 η Pizza Hut ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Toyota για να κυκλοφορήσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα παράδοσης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!