Η Mercedes επενδύει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Η Mercedes επιταχύνει τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, με σκοπό να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες -σε πωλήσεις- μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, μέσω μία ιστορικής εταιρικής μεταμόρφωσης.

«Η μετάβαση προς των εξηλεκτρισμό ανεβάζει ταχύτητα, ειδικά στα πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας», ανέφερε σήμερα ο CEO της Mercedes Ola Kallenius.

«Το κρίσιμο σημείο είναι πολύ κοντά και θα είμαστε έτοιμοι, καθώς οι αγορές θα αλλάξουν προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά από χρόνια κριτικής για την «αργοπορία» της στο να υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση, η Mercedes ανταπάντησε με το λανσάρισμα της σειράς EQ και ειδικά την EQS, την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρείας, την S-Class.

Στην εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη οι υπεύθυνοι αναμένουν πως πάνω από τα μισά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά έως το 2030 θα είναι plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έως το 2039, έχει τεθεί ο στόχος όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα παράγει θα είναι με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Αναλυτικότερα, έως το 2022, η Mercedes θα διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων της.

Από το 2025 και έπειτα, όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε αυτοκίνητο της εταιρείας στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του.

Η Mercedes επενδύει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Για την υλοποίηση της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση η Mercedes αποκάλυψε ένα περιεκτικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης.

Συνολικά, οι επενδύσεις της Mercedes για το διάστημα 2022 έως το 2030 θα ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ.

Η επιτάχυνση και της γκάμας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φέρει νωρίτερα το κρίσιμο σημείο της καμπής για την αποδοχή των EV’s.

Έως το 2025 η εταιρεία θα λανσάρει τρεις νέες πλατφόρμες αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα

Η MB.EA θα καλύπτει όλα τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιβατικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας ένα αρθρωτό σύστημα το οποίο θα αποτελέσει η «ηλεκτρική ραχοκοκαλιά» για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Η AMG.EA θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, τα οποία θα είναι προσανατολισμένα και θα πληρούν τις προϋποθέσεις ενός οχήματος ισάξιου της κληρονομιάς των AMG.

Και τέλος, η VAN.EA θα είναι για οχήματα τύπου βαν ή ελαφρών φορτηγών, τα οποία θα συνεισφέρουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων όσον αφορά στις αστικές μετακινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!