Η Mercedes παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών eActros με αυτονομία έως 400 χλμ.

Η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτροκίνητων φορτηγών eActros.

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό για διανομή βαρέων φορτίων έχει αισθητά αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε δοκιμαστεί από τους «φίλους» του Actros πριν από δύο χρόνια, περίπου, και των οποίων οι παρατηρήσεις βοήθησαν στη βελτίωση του τελικού αποτελέσματος.

Η νέα σειρά του eActros θα είναι διαθέσιμη στην αγορά μετά το καλοκαίρι του 2021.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mercedes eActros

Το eActros τροφοδοτείται από δύο υδρόψυκτους ηλεκτροκινητήρες μέγιστης ισχύος 400 kW (550 PS) και κιβώτιο δύο σχέσεων.

Η μπαταρία του eActros αποτελείται από τριπλή ή τετραπλή συστοιχία μπαταριών με ενεργειακή χωρητικότητα 105 kWh η καθεμία.

Η μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας είναι 420 kWh και θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, εάν το όχημα οδηγείται ιδιαιτέρως προνοητικά, μπορεί να ανακτά ηλεκτρική ενέργεια. Η ενέργεια που ανακτάται κατά την πέδηση επανατροφοδοτεί τις μπαταρίες του eActros και είναι ξανά διαθέσιμη προς χρήση από το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σε συνθήκες πλήρους φορτίου, ο θόρυβος για τους οδηγούς μέσα στην καμπίνα είναι μειωμένος κατά 10 dB, φτάνοντας έτσι σχεδόν στο ήμισυ της αντιληπτής έντασης θορύβου.

Επίσης, χάρη στη χαμηλή στάθμη θορύβου, που είναι 60 dB, είναι εφικτές και οι νυχτερινές παραδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo παρουσιάζει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

Η Mercedes δίνει μεγάλη έμφαση στα πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του eActros τα οποία έχουν σκοπό να διασφαλίσουν ένα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας, όπως με το σύστημα MirrorCam που θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την Mercedes, όταν το eActros θα συνδέεται σε έναν κανονικό σταθμό φόρτισης και οι τρεις συστοιχίες μπαταριών (315 kWh) θα χρειάζονται λίγο περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστούν από το 20 έως το 80 %.

Η Mercedes-Benz Trucks θέλοντας να δείξει πως η απόκτηση ενός eActros είναι το πρώτο βήμα προς τις «πράσινες» μεταφορές, προσφέρει στις εταιρείες μεταφορών συμπληρωματικές διαβουλεύσεις και πακέτα επισκευών, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών εργαλείων, ώστε να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Το «ολιστικό οικοσύστημα», όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία, στοχεύει να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του στόλου των eActros, να εγγυηθεί υψηλά επίπεδα χρησιμότητας και να μειώσει το τελικό κόστος των ιδιοκτητών.

Διαβάστε επίσης: Μείωση 50% στις τιμές διοδίων της ΕΕ για τα ηλεκτρικά φορτηγά από το 2023

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!