Η Ουάσινγκτον καινοτομεί με τη δημιουργία Κέντρου Αεροπορίας Υδρογόνου

Οι Universal Hydrogen, magniX, Plug Power και AeroTEC ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός Κέντρου Δοκιμών και Υπηρεσιών Αεροπορίας Υδρογόνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Grant County στη λίμνη Μoses της Ουάσιγκτον.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ενισχύσει την πολιτεία της Ουάσιγκτον ως ηγέτιδα στην μετάβαση σε φιλικότερες προς το περιβάλλον αεροπορικές μετακινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Στο Αμβούργο δοκιμάζουν τεχνολογία υδρογόνου σε ένα αεροπλάνο Airbus A320

Το Κέντρο θα επικεντρωθεί αρχικά στην πραγματοποίηση δοκιμαστικών πτήσεων, καθώς και στην πιστοποίηση της Universal Hydrogen για τη μετατροπή ενός περιφερειακού αεροσκάφους Dash-8, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην εμπορική υπηρεσία το 2025.

Σχετικά με τη Universal Hydrogen

Η Universal Hydrogen καθιστά την εμπορική πτήση με υδρογόνο μια βραχυπρόθεσμη πραγματικότητα.

Η εταιρεία υιοθετεί μια ευέλικτη, επεκτάσιμη και κεφαλαιακή προσέγγιση στα logistics υδρογόνου μεταφέροντάς την σε αρθρωτές κάψουλες πάνω από το υπάρχον δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών από πράσινες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Η Universal Hydrogen αναπτύσσει επίσης ένα κιτ μετατροπής των υφιστάμενων αεροπλάνων με υδρογονοηλεκτρικό κινητήρα συμβατό με την αρθρωτή τεχνολογία κάψουλας.

Η αεροπορία με μηδενικές εκπομπές ρύπων δεν αποτελεί πλέον ένα απλό όραμα, αλλά άμεσα υλοποιήσιμη πραγματικότητα

Hydrogen Aviation Center at Moses Lake, Washington

Οι πρώτοι που θα υιοθετήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία με στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα θα είναι οι Ravn Alaska, Icelandair και η ισπανική Air Nostrum, οι οποίες έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους για τη σύναψη συμβάσεων με την Universal Hydrogen για τη μετατροπή των υφιστάμενων και μελλοντικών στόλων τους σε αεροσκάφη με κινητήρες υδρογόνου, καθώς και για μακροπρόθεσμες σχέσεις προμήθειας καυσίμου υδρογόνου, χρησιμοποιώντας το αρθρωτό δίκτυο διανομής της Universal Hydrogen.

Ο κινητήρας υδρογόνου περιλαμβάνει ηλεκτρικές μονάδες πρόωσης (EPU) από τη magniX και κυψέλες καυσίμου από την Plug Power.

Η AeroTEC που εδρεύει στο Σιάτλ θα ηγηθεί των δραστηριοτήτων της μετατροπής, των δοκιμαστικών πτήσεων, καθώς και της πιστοποίησης, αξιοποιώντας τη δική της εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρικής αεροπορίας και την τεχνογνωσία της σε όλο το φάσμα του αεροδιαστημικού τομέα.

Μια σαφής πορεία προς την αεροπορία μηδενικού άνθρακα για το άμεσο μέλλον

 

H Emily Wittman, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aerospace Futures Alliance με έδρα το Σιάτλ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Boeing και η Alaska Airlines δήλωσε: “Οι Universal Hydrogen, magniX, Plug Power και AeroTEC έδειξαν μια σαφή και αξιόπιστη πορεία προς την αεροπορία μηδενικού άνθρακα στο άμεσο μέλλον.

Η επένδυσή τους στη λίμνη Moses τοποθετεί την Ουάσιγκτον στην πρώτη γραμμή αυτών των προσπαθειών. Οι δυνατότητες στον τομέα της αεροπορίας για το κράτος μας είναι τεράστιες».

Η εγκατάσταση της AeroTEC αποτελεί εδώ και καιρό μια τοποθεσία για έργα ηλεκτρικής αεροπορίας, αφού πρόσφατα κατάφερε να πραγματοποιήσει πτήση ενός «eCaravan» Cessna 208B με εννέα επιβάτες, το οποίο τροφοδοτείται, επίσης, από magniX EPU.

Η μετατροπή του Dash-8 της Universal Hydrogen θα είναι το πρώτο εμπορικά αξιοποιήσιμο αεροσκάφος με υδρογόνο, εξυπηρετώντας 41 έως 60 επιβάτες σε διαδρομές έως και 1.000 χιλιόμετρα.

Το καύσιμο υδρογόνου για τα αεροπλάνα θα παρέχεται χρησιμοποιώντας αρθρωτές κάψουλες που μπορούν να μεταφερθούν στα αεροδρόμια χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών και εξοπλισμό διακίνησης φορτίου εντός του αεροδρομίου, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία νέας υποδομής.

Ο Lee Human, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AeroTEC δήλωσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις εμπειρογνωμοσύνης και τροποποίησης αεροσκαφών της AeroTEC στη λίμνη Moses, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μετατροπής αεροσκαφών».

Hydrogen Aviation Center at Moses Lake, Washington

«Η μείωση των ρύπων που προκαλεί η αεροπορία μέσω της χρήσης υδρογόνου είναι κρίσιμη», δήλωσε ο Andy Marsh, Διευθύνων Σύμβουλος της Plug Power. «Από τις ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης μέχρι το σημερινό κέντρο για εναλλακτική ανάπτυξη καυσίμων και δοκιμαστικών πτήσεων, η συγκεκριμένη τοποθεσία της Ουάσιγκτον πρωτοστατεί στην εξέλιξη της αεροπορίας, της ενέργειας και της καινοτομίας.»

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της υδρογονοκίνησης και το μέλλον των αυτοκινήτων υδρογόνου

Ενώ ο Paul Eremenko, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Universal Hydrogen δήλωσε: «Το τεράστιο εργατικό δυναμικό της αεροδιαστημικής και της τεχνολογίας, οι συνεργάτες μας εδώ, η άφθονη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή υδρογόνου και η υποστήριξη των τοπικών και κρατικών κυβερνήσεων είναι απαράμιλλη».

Η Universal Hydrogen ολοκλήρωσε την συγκεκριμένη επένδυση νωρίτερα μέσα στη χρονιά, με επικεφαλής το επιχειρηματικό fund Silicon Valley, Playground Global.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!