Η SKODA χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά στο κεντρικό της εργοστάσιο

Τα ηλεκτρικά φορτηγά προς το παρόν, σε πιλοτική φάση, χρησιμοποιούνται στις εσωτερικές μεταφορές της SKODA.

Η SKODA AUTO χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά φορτηγά στη Mladá Boleslav, τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Τσεχία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα δύο ηλεκτρικά φορτηγά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών εντός του εργοστασίου και είναι τα πρώτα από αρκετά που θα ακολουθήσουν.

Με τη χρήση των δύο ηλεκτρικών φορτηγών, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει να εξοικονομεί 60 τόνους CO2 κάθε χρόνο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα πετρελαιοκίνητα.

το εργοστάσιο της SKODA AUTO στην Τσεχία

Η SKODA AUTO μειώνει συστηματικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και έχει κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους περιβαλλοντικούς της στόχους, ως μέρος της εταιρικής στρατηγικής «NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030».

⇒ Το SKODA ENYAQ iV βραβεύτηκε με το «Χρυσό Τιμόνι 2021» ως το καλύτερο ηλεκτρικό SUV

SKODA: Θα ενθαρρύνουμε και τους τοπικούς προμηθευτές μας να κάνουν το ίδιο

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Δ.Σ. της SKODA AUTO για την παραγωγή και την εφοδιαστική τόνισε: «Η φιλοσοφία «Simply Clever» της μάρκας βρίσκει εφαρμογή και στον τομέα της παραγωγής και των logistics.

Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική φάση με τα δύο πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά, αντικαθιστούμε σταδιακά τον στόλο εσωτερικών μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας.

Θα ενθαρρύνουμε και τους τοπικούς προμηθευτές μας να κάνουν το ίδιο. Μεσοπρόθεσμα, στοχεύουμε όλα τα εξαρτήματα να παραδίδονται από τους προμηθευτές μας στις γραμμές παραγωγής της Mladá Boleslav με μηδενικές τοπικές εκπομπές».

⇒ Το πρώτο SKODA ENYAQ iV εκτίθεται στο Μουσείο Τεχνολογίας της Τσεχίας

Τα ηλεκτρικά φορτηγά θα αντικαταστήσουν τα πετρελαιοκίνητα μέχρι τον ερχόμενο Μάιο

Οι δύο ηλεκτρικοί τράκτορες της SKODA AUTO, χρησιμοποιούνται από τις αρχές Οκτωβρίου και σύρουν συνηθισμένα επικαθήμενα, που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη μετατροπή.

Θα αντικαταστήσουν τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά στα αντίστοιχα δρομολόγια μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Το εργοστασιο της Skoda στην Τσεχία.

Σε επόμενο βήμα, θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, με χρήση ειδικά μετασκευασμένων συρόμενων, από τον Ιούνιο του 2022.

Μάλιστα, τα τελευταία θα φέρουν ειδικό εξοπλισμό, ώστε η φόρτωση και εκφόρτωση των παλετών να γίνεται αυτόματα.

Η αυτονομία των ηλεκτρικών φορτηγών μηδενικών εκπομπών είναι 80 χλμ., με τις μπαταρίες να χρειάζονται 4,5 ώρες για να φορτιστούν πλήρως.

Χρησιμοποιούν περίπου 200 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 χλμ. και με την υιοθέτησή τους, η SKODA AUTO σχεδιάζει να εξοικονομεί 60 τόνους CO2 ετησίως.

Η εταιρεία έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, σε σύγκριση με οχήματα με συμβατικά κινητήρια συστήματα, χρησιμοποιώντας φορτηγά που κινούνται με φυσικό αέριο (CNG) στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και τώρα κάνει το επόμενο βήμα για περαιτέρω ελαχιστοποίηση των εκπομπών, με τη χρήση ηλεκτρικών φορτηγών.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!