Η Sprint Power αναπτύσσει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για οχήματα στόλου

Η Sprint Power, μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται σε ηλεκτρικά συστήματα και συστήματα μπαταριών, ηγείται ενός έργου που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στοχεύει στην απόδειξη της καταλληλότητας της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης για οχήματα στόλου.

Η χρηματοδότηση για το έργο ασύρματης φόρτισης παρέχεται από την Innovate UK, έναν δημόσιο φορέα που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε όλα τα “μυστικά” σχετικά με την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Sprint Power έχει αναπτύξει μια σειρά μονάδων ασύρματης φόρτισης για οχήματα στόλου και η δοκιμή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στους δρόμους του Λιντς, του Νότιγχαμ και του Γουόργουικ, για χρονική περίοδο μεταξύ έξι και εννέα μηνών.

Η ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε να κάνει τα EV πιο βιώσιμα για τις συνθήκες χρήσης τους

sprint power

Το Project AMiCC (AMiCable Charging) θα χρησιμοποιήσει οκτώ τροποποιημένα μοντέλα Nissan Leaf και Nissan ENV200 για να αξιολογήσει τα οφέλη από τη χρήση των ασύρματων συστημάτων φόρτισης για στόλους αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας και την φύλαξης.

Πολλοί από αυτούς τους στόλους έχουν χαμηλό χρόνο διακοπής λειτουργίας και υψηλή χρήση, και έτσι εκ των πραγμάτων οι συγκεκριμένοι οδηγοί έχουν μόνο ένα σύντομο χρονικό διάστημα στη διάθεση τους, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φορτίσουν το όχημα τους.

Η ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε να κάνει τα EV πιο βιώσιμα για τις συνθήκες χρήσης τους.

Πως λειτουργεί το εξατομικευμένο σύστημα φόρτισης “Sprint”

Sprint power system

Η Sprint Power έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρικό σύστημα διανομής (EDS) και μια μονάδα διανομής ισχύος (PDM) που θα επιτρέψουν στα οχήματα να φορτίζουν ασύρματα μέσω επίγειας εγκατάστασης.

Το κάθε όχημα που θα χρησιμοποιηθεί στη δοκιμή θα διαθέτει δυνατότητα ασύρματης και plug-in φόρτισης.

Το εξατομικευμένο σύστημα Sprint θα μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα από ποια πηγή ενέργειας θα αντλήσει ρεύμα, ενώ μια οθόνη στην καμπίνα θα δείχνει στον χρήστη την κατάσταση της εκάστοτε φόρτισης.

Ένας αλγόριθμος θα καταγράφει πληροφορίες όπως είναι η κίνηση του οχήματος και η βέλτιστη συμπεριφορά φόρτισης και οι οδηγοί θα μπορούν επίσης να αναφέρουν τις εμπειρίες τους.

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στην Innovate UK και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση ενός κώδικα βέλτιστων πρακτικών.

Καθώς προχωράμε σταθερά προς την απαγόρευση του Ηνωμένου Βασιλείου για θερμικά οχήματα μέχρι το 2030, περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες θα αλλάξουν τον στόλο των αυτοκινήτων τους σε ηλεκτρικά οχήματα“, δήλωσε ο Richie Frost, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sprint Power.

Διαβάστε επίσης: Τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα προσφέρουν υπηρεσίες «περιαγωγής»

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πρωτοποριακή δοκιμή στοχεύει να κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ευκολότερη μέσω της ανάπτυξης και της εφαρμογής ασύρματης φόρτισης».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!