Η Toyota ανακοίνωσε 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, και αμέσως έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η Toyota αποκάλυψε σήμερα το πλάνο της για την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση ανακοινώνοντας πως έως το 2030 θα προσφέρει 30 νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, και αμέσως έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Toyota, υπολογίζουν πως οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας θα αγγίξουν τις 3,5 εκ. μονάδες για το ίδιο διάστημα.

Ο Akio Toyoda αναφέρθηκε και στην Lexus, η οποία στοχεύει να λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα έως το 2030.

Η ανακοίνωση, μέσω του προέδρου της εταιρείας, υπογραμμίζει το πλάνο της Toyota Motor Europe για 100% μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωληθούν στη Δυτική Ευρώπη έως το 2035.

Μέσα στην μακροσκελή δήλωση του Akio Toyoda, ξεχώρισε και η είδηση πως της σειράς ηλεκτρικών Toyota bZ θα ακολουθήσει το λανσάρισμα ενός νέου μικρού crossover.

H Toyota μπαίνει δυνατά στην ηλεκτροκίνηση

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, κατά γενική ομολογία, έχει καθυστερήσει ως προς τη μετάβαση της στα ηλεκτρικά οχήματα. Χρόνια εργασίας πάνω στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και στα υβριδικά οχήματα, άφησαν πίσω την Toyota στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, κάθε νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά μπορεί να βοηθήσει στον εξηλεκτρισμό της βιομηχανίας και πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση σχετικά με ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που προέρχεται από την Toyota μέσω μιας ενδιαφέρουσας συνεργασίας της με την BYD.

Το στοιχείο που θα επιτρέψει στην Toyota να παράγει το πρώτο της προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η τεχνολογία μπαταριών της BYD

Το Reuters ανέφερε ότι η Toyota σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα «μικρό και προσιτό οικονομικά ηλεκτρικό sedan» στην Κίνα μέσα στο επόμενο έτος.

«Η Toyota Motor Corp θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό σεντάν στην Κίνα στα τέλη του επόμενου έτους, έχοντας στραφεί στον τοπικό συνεργάτη της, την BYD για τη βασική του τεχνολογία με σκοπό να καταφέρει να δημιουργήσει μια προσιτή λύση».

Το ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να τροφοδοτείται από τις κυψέλες μπαταρίας blade της BYD.

Η τεχνολογία LFP που διαθέτουν, έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, από τη χρήση της κυρίως σε ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά πλέον και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!