Η Waymo ξεκινά την λειτουργία αυτόνομων ταξί στο Σαν Φρανσίσκο

Η θυγατρική εταιρεία της Google, Waymo, θα προσφέρει διαδρομές με τα αυτόνομα οχήματά της στο Σαν Φρανσίσκο, σηματοδοτώντας τη δεύτερη κυκλοφορία υπηρεσίας ταξί και ταυτόχρονα δείχνοντας τις εμπορικές φιλοδοξίες της εταιρείας.

Η Waymo άρχισε να μεταφέρει επιβάτες το περασμένο φθινόπωρο στο Φοίνιξ με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ένα επίτευγμα το οποίο αποτελεί ορόσημο για μια τεχνολογία την οποία έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό στη Silicon Valley και στο Ντιτρόιτ.

Διαβάστε επίσης: Η Joby παρουσίασε το ηλεκτρικό της ταξί στη Νέα Υόρκη

Η εταιρεία δήλωσε μάλιστα ότι έχει πραγματοποιήσει ήδη «δεκάδες χιλιάδες» διαδρομές χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πως επιτυγχάνεται η ασφάλεια στην υπηρεσία της Waymo με αυτόνομα οχήματα

Το Waymo φέρνει ταξί που οδηγούν στο Σαν Φρανσίσκο -

Σε αντίθεση με την Αριζόνα, ωστόσο, οι χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Waymo στο Σαν Φρανσίσκο θα έχουν έναν οδηγό, ο οποίος θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Waymo.

Οι πολύβουοι δρόμοι στους λόφους του Σαν Φρανσίσκο είναι εξαιρετικά δύσκολοι για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η Waymo λειτουργεί τα οχήματά της στην πόλη από το 2019, χωρίς επιβάτες, προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι διαδρομές και να καταγραφεί η συνήθης κατάσταση της κυκλοφορίας στον κάθε δρόμο.

Αν και θεωρείται από καιρό ο τεχνικός ηγέτης στην κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων, η Waymo έχασε πρόσφατα έναν αριθμό στελεχών της.

Ορισμένοι πρώην υπάλληλοι παραπονέθηκαν για υπερβολικά προσεκτική διαχείριση και μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέλιξη.

Οι εκπρόσωποι της Waymo δήλωσαν, ωστόσο, ότι προτιμούν μια πιο αργή, αλλά ασφαλή προσέγγιση.

Πως θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές

waymo

Στο Σαν Φρανσίσκο, μια επιλεγμένη ομάδα – η οποία ονομάζεται “έμπιστοι δοκιμαστές” – μπορεί να εγγραφεί στην εφαρμογή του Waymo για να κάνει βόλτες με τα ηλεκτρικά crossover της Jaguar.

Θα ξεκινήσουμε με μια αρχική ομάδα και θα καλωσορίζουμε περισσότερους επιβάτες τις επόμενες εβδομάδες“, δήλωσε η Waymo σε μια σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο της.

Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, ότι οι βόλτες των επιβατών θα είναι δωρεάν, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Οι οδηγοί ασφαλείας θα είναι απαραιτήτως εμβολιασμένοι κατά της νόσου Covid 19 και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Το Σαν Φρανσίσκο πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τις ΗΠΑ και φιλοξενεί ήδη τις εταιρείες Uber Technologies Inc. και την Lyft Inc., οι οποίες προσφέρουν διαδρομές μεταφέροντας επιβάτες από μέρος σε μέρος μέσα στην πόλη.

Μάλιστα η Ford Motor Co. δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Lyft αργότερα μέσα στο έτος.

Διαβάστε επίσης: Το τεχνολογικό ταξίδι προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το 2019, η Waymo είχε ανακοινώσει συνεργασία με τη Lyft, αλλά οι εταιρείες δεν έχουν κοινοποιήσει καμία ενημέρωση έκτοτε, ενώ η Waymo μήνυσε την Uber για κλοπή “εμπορικών μυστικών” το 2017.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!