Και όμως υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει μόλις 3.700 ευρώ

Ποιο είναι το Hong Guang Mini EV που κοστίζει μόλις 3.700 ευρώ; Το Hong Guang Mini EV κατασκευάζεται από την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor της Κίνας, ως μέρος της συνεργασίας της με την General Motors, τοπικά γνωστή ως Wuling.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 100 χλμ/ ώρα, μπορεί στο εσωτερικό του να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες.

ηλεκτρικό αυτοκίνητο Κίνα

H αυτονομία του Hong Guang Mini EV φτάνει στα 170 χιλιόμετρα, χρησιμοποιεί μπαταρία 9,2kWh και ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 17,4 ίππων.

Ωστόσο, το μικροσκοπικό αυτό αυτοκίνητο έχει και περιορισμούς και δεν προβλέπεται η χρήση του για να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, εξαιτίας της σημαντικής έλλειψης χώρου.

Γιατί το Hong Guang Mini EV είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα

Hong Guang Mini EV 1

H εξαιρετικά οικονομική του τιμή σε συνδυασμό με τα κίνητρα που προσφέρει η κινεζική κυβέρνηση έχουν αυξήσει θεαματικά τη δημοφιλία του Hong Guang Mini EV καθιστώντας το ένα προσωπικό μέσο μετακίνησης με πραγματικά πολύ χαμηλό κόστος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστούν ακόμη και χρόνια προκειμένου να αποκτήσει κάποιος πινακίδες για οχήματα που χρησιμοποιούν αέριο στην Κίνα.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν τις πινακίδες με κάθε νέα αγορά ηλεκτρικού οχήματος. 

Κίνα: Το Hong Guang Mini EV κάνει διπλάσιες πωλήσεις από την Tesla  

Η Tesla μπορεί να είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως ηλεκτρικών οχημάτων αυτήν τη στιγμή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Model 3.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Ωστόσο, ακόμα και με την μείωση 8% που έκανε η Tesla τον περασμένο Οκτώβριο στην τιμή του Model 3 στην Κίνα, το Hong Guang Mini EV εξακολουθεί να είναι οκτώ φορές πιο οικονομικό.

Hong Guang Mini EV

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι στην Κίνα το Model 3 έχει ακριβώς τις μισές πωλήσεις από τον ανταγωνιστή του, το Hong Guang Mini EV.

Πραγματικά τo Hong Guang Mini EV αποτελεί μία σπουδή πάνω στον τρόπο συνεργασίας με την General Motors, καθώς πέρα από το γεγονός ότι κατάφερε να υπερισχύσει στις πωλήσεις έναντι της Tesla, ήταν και το EV με τις δεύτερες καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω το Renault Zoe και το Tesla Model Y.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!