Νέοι εκθεσιακοί χώροι και άνοιγμα σε νέες αγορές για την Polestar

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Polestar σχεδιάζει να διπλασιάσει τους εκθεσιακούς της χώρους και να επεκταθεί σε νέες αγορές. 

Η Polestar, κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα τη Σουηδία που ανήκει στην κινεζική Geely, σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των εκθεσιακών της χώρων στις υπάρχουσες αγορές φέτος και να επεκτείνει την παρουσία της σε νέες χώρες στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε να παράγει τα σεντάν Polestar 2 φέτος στην Κίνα και να τα πουλά στην Κίνα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδιάζει ωστόσο να επεκτείνει το δίκτυο των πωλήσεών της και εξετάζει νέες αγορές στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο Reuters, ο Thomas Ingenlath, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η επέκταση και η μορφοποίηση των εκθεσιακών χώρων ως ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης των αυτοκινητοβιομηχανιών

polestar

Η επέκταση αλλά και η μορφοποίηση των εκθεσιακών χώρων γίνεται ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV), οι νέες εκδόσεις μοντέλων και τα κομψά μοντέλα της Polestar έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν ανταγωνιστές όπως είναι… η Tesla.

«Θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των χώρων που έχουμε σήμερα μέχρι το τέλος του έτους. Αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται γρήγορα καθώς προσπαθούμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των αγορών στις οποίες έχουμε παρουσία μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες», ανέφερε ο Thomas Ingenlath, αναφερόμενος στο «Polestar Space», δηλαδή στο όνομα που δίνει στους εκθεσιακούς χώρους.

Η Polestar λειτουργεί σε 23 εκθεσιακούς χώρους παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και σχεδιάζει να βρίσκεται σε 45 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία, εκθέτει και πουλά αυτοκίνητα σε εννέα χώρες.

Η Polestar σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει ένα αθλητικό όχημα (SUV), το οποίο θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στην Κίνα και θα έχει διαφορετική αρχιτεκτονική βάση από το Polestar 2.

Η επέκταση της Polestar αναμένεται να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς στις ΗΠΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και το Ισραήλ θα είναι οι πρώτες νέες αγορές, στις οποίες θα ξεκινήσουν να πωλούνται τα ηλεκτρικά οχήματα τηςPolestar.

Η Polestar έχει αυξήσει σε 86 τις τοποθεσίες λιανικής που διαθέτει σε 14 αγορές της, από 40 που υπήρχαν ως τα τέλη του 2020. Την επέκταση αυτή την πέτυχε με ορισμένες πρόσφατες προσθήκες, όπως είναι οι εγκαταστάσεις της στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη στις ΗΠΑ. Η επέκταση αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί εκεί με γρήγορους ρυθμούς.

Η Polestar θέλει να διπλασιάσει το μερίδιο της στις αγορές έως το 2023

Η διάθεση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Polestar έχει ήδη προγραμματιστεί σε 25 νέες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους.

«Έχουμε οδηγήσει την Polestar σε τεράστια ανάπτυξη σε σχέση με το 2020 που ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα μας. H βάση της επέκτασης της αγοράς μας, είναι το έντονο ενδιαφέρον για τα βραβευμένα μοντέλα της Polestar», ανέφερε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar.

«Ανυπομονούμε να επιταχύνουμε περαιτέρω αυτή την ανάπτυξη επεκτείνοντας και άλλο την παγκόσμια παρουσία μας και συνεχίζοντας να καινοτομούμε με τα προϊόντα μας».

Σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της, η Polestar επιβεβαίωσε, επίσης, πρόσφατα ορισμένες λεπτομέρειες αναφορικά με τα επερχόμενα της μοντέλα.

⇒ To Polestar Re:Move είναι το μέλλον στις μεταφορές και παραδόσεις αγαθών

Είναι ήδη γνωστό ότι το ηλεκτρικό SUV Polestar 3 θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ μαζί με το ηλεκτρικό Volvo XC90.

Αυτό το όχημα αναμένεται να έχει εμβέλεια πάνω από 600 χιλιόμετρα. Όσον αφορά την τιμή, το Polestar 3 θα κινείται κοντά στην τιμή μιας Porsche Cayenne.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!