Τα αποτελέσματα του αγωνιστικού διημέρου της Formula E στη Νέα Υόρκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 10-11 Ιουλίου ο δέκατος και ενδέκατος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula E στη Νέα Υόρκη.

Ο 10ος γύρος

Στον δέκατο γύρο που διεξήχθη το Σάββατο, στην υψηλότερη θέση του podium ανέβηκε ο Γερμανός Maximilian Guenther με την BMW i Andretti Motorsport, ο οποίος εκκίνησε από την τέταρτη θέση, ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε στη δεύτερη θέση ο Γάλλος Jean-Eric Vergne με την DS TECHEETAH και ο Βραζιλιάνος Lucas di Grassi με την Audi Sport ABT Schaeffler.

Η νίκη του Maximilian Guenther στην πρώτη ημέρα του διημέρου στη Νέα Υόρκη τον κατέταξε ως τον ένατο οδηγό που κατακτά την πρώτη θέση σε δέκα αγώνες στην έβδομη σεζόν.

Ο 11ος γύρος

Την Κυριακή 11 Ιουλίου τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού ο Βρετανός Sam Bird, έχοντας κατακτήσει την pole position για τον 11ο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula E στη Νέα Υόρκη, κυριάρχησε στους απαιτητικούς δρόμους του Μπρούκλιν, ανταμείβοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες των τεχνικών της Jaguar Racing την προηγούμενη ημέρα, οι οποίοι σχεδόν ανακατασκεύασαν το ηλεκτρικό μονοθέσιο του Βρετανού, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση στον 11ο γύρο του πρωταθλήματος στη Νέα Υόρκη συμπλήρωσαν ο Nick Cassidy με την Envision Virgin Racing και τρίτος στο podium της δεύτερης ημέρας ανέβηκε ο Antonio Felix da Costa της DS TECHEETAH.

Η κυριακάτικη νίκη του Sam Bird τον κατατάσσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 81 βαθμούς.

Το επόμενο διήμερο αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula E, όπου θα διεξαχθεί ο 12ος και ο 13ος γύρος, θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες στις 24 και 25 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Mortara νίκησε στο Μεξικό και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία οδηγών της Formula E

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!