Το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε «Γερμανικό Αυτοκίνητο της χρονιάς» για το 2022

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform.

Το IONIQ 5 ανακηρύχθηκε «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022 (GCOTY). Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5 επικράτησε σημαντικών ανταγωνιστών του στον τελευταίο γύρο του αναγνωρισμένου βραβείου.

Στα βραβεία GCOTY, τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων της χρονιάς διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πέντε κατηγορίες: «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance».

Μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα. Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το IONIQ 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τον τίτλο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022.

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

⇒ Το Hyundai IONIQ 5 αναδείχθηκε Γερμανικό New Energy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το IONIQ 5 οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων

«Το Hyundai IONIQ 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς» δήλωσε ο κ. Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς».

«Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης του IONIQ 5 βοήθησε το αυτοκίνητο να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία.

Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του IONIQ 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022, το IONIQ 5 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

Ο Michael Cole, Πρόεδρος & CEO της Hyundai Motor Europe.
Ο Michael Cole, Πρόεδρος & CEO της Hyundai Motor Europe.

«Το IONIQ 5 έλαβε αυτό το βραβείο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό όχημα που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe.

«Επιπλέον, αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το IONIQ 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Hyundai IONIQ 5: Μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης

Το Hyundai IONIQ 5 διατίθεται σε δύο επιλογές μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους ή τους πίσω τροχούς.

Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με WLTP.

Το IONIQ 5 προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V, και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης.

Με τεχνολογία Vehicle to Load (V2L)

Στο IONIQ 5 υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας Vehicle to Load (V2L), ώστε να φορτίζεi οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση ή είναι σταθμευμένο, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Εκτός από τη μεγάλη γκάμα επιλογών κίνησης, το IONIQ 5 προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό εσωτερικό. Τα φυσικά υλικά υπογραμμίζουν τον βιώσιμο χαρακτήρα του οχήματος.

Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα μπορούν να χαμηλώσουν σε μια βέλτιστη εργονομική γωνία, προσφέροντας στους μπροστινούς επιβάτες μια εξαιρετική αίσθηση και παράλληλα υποστήριξη για τα πόδια τους.

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Bernd Hitzemann, CEO AItastic. Michael Cole, President & CEO Hyundai Motor Europe. Jens Meiners, Founder & Jury member “German Car of the Year”. Jürgen Keller, Managing Director Hyundai Motor Deutschland GmbH.

Το IONIQ 5 είναι εξοπλισμένο με οθόνες 12,25 ιντσών για το πιλοτήριο και το σύστημα infotainment. Η κεντρική κονσόλα και το πίσω κάθισμα μπορούν να συρθούν επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο ακόμα πιο ευέλικτα. Το IONIQ 5 μπορεί, επίσης, να ρυμουλκήσει τρέιλερ με μεικτό βάρος οχήματος έως 1.600 κιλά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Hyundai, το IONIQ 5 διατίθεται με την κορυφαία στον κλάδο πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων.

Συμπληρώνοντας αυτήν την εγγύηση οχήματος, η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται επίσης από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!