Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών ταχυπλόων «E1 Series» έρχεται να… ταράξει τα νερά των υδάτινων αγώνων

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα αμιγώς ηλεκτρικών ταχυπλόων «E1 Series» είναι το πνευματικό παιδί του Ισπανού επιχειρηματία, Alejandro Agag, ο οποίος είναι, επίσης, ιδρυτής της Formula E και του Extreme E.

Το όραμά του, στο οποίο έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, μοιράζονται οι, επίσης συνιδρυτές, Rodi Basso, πρώην διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της McLaren και ο Dr. Raffaele Chiulli, Πρόεδρος της Union Internationale Motonautique (UIM).

Alejandro Agag

Στο UIM E1 World Electric Powerboat Series θα αγωνίζονται υψηλών επιδόσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητα ταχύπλοα, σε μικρής απόστασης διαδρομές, οι οποίες θα είναι σε εξωτικά και ιδιαίτερης ομορφιάς μέρη σε όλον τον κόσμο.

Τα φουτουριστικά ταχύπλοα «RaceBird» που εξελίσσονται για αυτό το αγώνισμα θα είναι υδροπτέρυγης τεχνολογίας. Στα ταχύπλοα θα αγωνίζεται ένας χειριστής, ενώ θα είναι ικανά να αγγίζουν ταχύτητες 50 κόμβων, δηλαδή έως 93 χλμ.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του «RaceBird»

Η E1 Series παρουσίασε το πρώτο full-size μοντέλο του ηλεκτρικού ταχυπλόου «RaceBird», με το οποίο οι χειριστές θα τρέξουν στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών ταχυπλόων στον κόσμο.

Το RaceBird παρουσιάστηκε σε κοινό και δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση στο Yacht Club του Μονακό, όπου οι συνιδρυτές του E1 Series, Alejandro Agag και Rodi Basso, μαζί με τον σχεδιαστή του αγωνιστικού, ηλεκτρικού ταχυπλόου, Sophi Horne, (ιδιοκτήτρια της SeaBird Technologies), τον Brunello Acampora (ιδρυτή και CEO της Victory Marine), και τον Πρόεδρο της UIM, Raffaele Chiulli, αποκάλυψαν το επαναστατικής σχεδίασης νέο σκάφος.

MONACO, MONACO – SEPTEMBER 20: (L-R) UIM President Raffaele Chiulli, Alejandro Agag, Louise Houghton and Rodi Basso attend the unveiling of the UIM E1 World Electric Powerboat Series ‘RaceBird’ prototype – the world’s first electric powerboat series, at Yacht Club de Monaco on September 20, 2021 in Monaco. (Photo by Lloyd Images/Getty Images)

Η αποκάλυψη του RaceBird στο Μονακό

Η αποκάλυψη του RaceBird πραγματοποιήθηκε, σχεδόν, έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση του νέου υδάτινου αγωνίσματος, σηματοδοτώντας μία σημαντική στιγμή για τον νέο θεσμό, καθώς η E1 Series πλησιάζει όλο και περισσότερο στον στόχο του να πέσουν στο νερό τα πρωτότυπα ταχύπλοα, το οποίο ορίζεται, πλέον, προς τις αρχές του νέου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Racebird στο Μονακό, ανακοινώθηκαν και συνεργασίες – χορηγίες εταιρειών που θα επενδύσουν στην E1 Series. Εταιρείες όπως, Mercury Racing ως επίσημος χορηγός ώσης και προπελών, η Simrad και η C-MAP.

Τους επόμενους μήνες οι μηχανικοί του RaceBird θα επικεντρωθούν στη σύνδεση της μπαταρίας, των συστημάτων ελέγχου και των μηχανικών μερών του ηλεκτρικού σκάφους.

Το πρωτάθλημα E1 Series αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Candela δημιουργεί το πρώτο της ηλεκτρικό θαλάσσιο ταξί

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!