Το υδρογόνο μπορεί να γίνει μία ακόμα τεχνολογική επιλογή δίπλα στις αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), το υδρογόνο προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ως μελλοντική πηγή ενέργειας στα πλαίσια των παγκόσμιων δραστηριοτήτων ενεργειακής μετάβασης.

Χάρη στις δυνατότητες αποθήκευσης και μεταφοράς του, το υδρογόνο χρησιμοποιείται σε μία ευρεία ποικιλία εφαρμογών.

Ως εκ τούτου, οι πιο βιομηχανοποιημένες χώρες υιοθετούν στρατηγικές υδρογόνου και τις υποστηρίζουν με οδικούς χάρτες και μελετημένα projects.

Στον τομέα των μεταφορών, το υδρογόνο μπορεί να γίνει μία ακόμα τεχνολογική επιλογή δίπλα στις αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις, για τη μακροπρόθεσμη διαμόρφωση της βιώσιμης ατομικής κινητικότητας.

Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταγωνιστική παραγωγή επαρκών ποσοτήτων υδρογόνου από πράσινη ενέργεια, καθώς την επέκταση της αντίστοιχης υποδομής ανεφοδιασμού που ήδη επιδιώκεται εντατικά σε πολλές χώρες.

Διαβάστε επίσης: Οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου για βαρέα οχήματα που απαιτούνται στην Ευρώπη έως το 2030

Μία από τις εταιρείες που εξελίσσει συστηματικά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου ως μία πρόσθετη επιλογή για βιώσιμη ατομική κινητικότητα και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της κορυφαίας τεχνογνωσίας της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι το BMW Group.

Σύμφωνα με την βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να γίνει ένας ακόμα πυλώνας στο portfolio συστημάτων κίνησης μηδενικών εκπομπών CO2 της εταιρείας.

Μάλιστα, η μάρκα BMW i, που είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων, μπορεί να προσφέρει μελλοντικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, πλέον των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων όπως οι BMW i3, BMW iX3, BMW iX και BMW i4.

Με υδρογόνο παραγόμενο με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και διαθέσιμη την απαραίτητη υποδομή, η τεχνολογία αυτή μπορεί να συμπληρώσει την γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης του BMW Group και, πιο συγκεκριμένα, να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών που δεν έχουν δική τους πρόσβαση σε ηλεκτρική υποδομή φόρτισης, διανύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις ή επιθυμούν έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας.

Το BMW Group καλωσορίζει και υποστηρίζει δραστηριότητες για την προώθηση καινοτομιών στη Γερμανία και την Ευρώπη που θα συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας οικονομίας υδρογόνου και στην επιτάχυνση της παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών είναι projects υδρογόνου μεγάλης κλίμακας που χαρακτηρίζονται ως Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος – Important Projects of Common European Interest (IPCEI).

Τα projects που περιλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζονται στη Γερμανία από τα Ομοσπονδιακά Υπουργεία Οικονομικών Υποθέσεων και Μεταφορών και εκτείνονται σε όλη την αξιακή αλυσίδα, από την παραγωγή του υδρογόνου μέχρι τη μεταφορά και τις βιομηχανικές εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: Στο Αμβούργο δοκιμάζουν τεχνολογία υδρογόνου σε ένα αεροπλάνο Airbus A320

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!