7,5 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη 500.000 σταθμών φόρτισης στην Αμερική

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ορίζει ότι 65 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για αναβαθμίσεις του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας και 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα.

Την περασμένη Παρασκευή, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο σχετικό με την ανάπτυξη των υποδομών ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ορίζει ότι 65 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για αναβαθμίσεις του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας και 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα.

Η ώθηση της ανάπτυξης της υποδομής φόρτισης για EV στην Αμερική

Jo Biden
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 122.000 θύρες ταχείας φόρτισης επιπέδου 2 και DC που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ταυτόχρονα. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 48.000 τοποθεσίες σταθμών φόρτισης.

Η ώθηση της ανάπτυξης της υποδομής φόρτισης για EV αποτελεί ένα από τα λίγα αντικείμενα του νόμου για τα οποία ο στόχος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, για 500.000 φορτιστές σε εθνικό επίπεδο έως το 2030, δεν έχει αλλάξει από την προεκλογική του καμπάνια, πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο της κυβέρνησης Μπάιντεν που κυκλοφόρησε το Σάββατο, η νομοθεσία θα παρέχει χρηματοδότηση για την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε μεγάλες αποστάσεις κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, καθώς και για τη δημιουργία σημείων φόρτισης εντός των κοινοτήτων.

«Η επένδυση θα υποστηρίξει τον στόχο του Προέδρου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο 500.000 φορτιστών EV για να επιταχύνει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσει  θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Δίνοντας έμφαση στη φόρτιση, θα αναπτυχθεί περισσότερο η υποδομή για την προώθηση της υιοθέτησης των EV. Ο Τζο Μπρίτον είναι ο πρόεδρος του εμπορικού ομίλου που εκπροσωπεί την Tesla, τη Lucid, τη Rivian και ένα ευρύ φάσμα άλλων συμφερόντων ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία κατέχουν πλέον σημαντικά εργοστάσια στις ΗΠΑ.

«Καμπανάκι» από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ για την κρισιμότητα της κλιματικής αλλαγής

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αντιπροσωπεύει «μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να επιταχυνθεί η ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα διασφαλίσουν ότι αυτά τα οφέλη θα παραδοθούν σε όλους τους Αμερικανούς —ακόμη και σε εκείνους που δεν θα καταλήξουν ποτέ να κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός EV».

Μάλιστα τον περασμένο μήνα και η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τριπλασιάσει το δίκτυο Supercharger της μέσα σε δύο χρόνια.

Επίσης, το Electrify America, που υποστηρίζεται από τη VW ως μέρος της διευθέτησης του «Dieselgate», θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2017 έως το 2027.

Στη Β. Αμερική ανακυκλώνοντας μπουκάλια της Coca-Cola απολαμβάνουν δωρεάν βόλτες με την Lime 

Το νομοσχέδιο για τις υποδομές είναι πιθανώς μόνο η αρχή της ισχυρότερης υποστήριξης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!