Η Foxconn θέλει να παράγει μπαταρίες στην Κίνα

Η Foxconn, θυγατρική του Ομίλου τεχνολογίας Hon Hai, αναζητά να κάνει εργασίες κατασκευής με σύμβαση για ηλεκτρικά οχήματα.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η ταϊβανέζικη εργολαβική εταιρεία Foxconn υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με την επαρχιακή κυβέρνηση της Χενάν στην Κίνα. Στόχος είναι η δημιουργία δοκιμαστικών μονάδων παραγωγής, για  ηλεκτρικά και μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Η Foxconn, θυγατρική του Ομίλου τεχνολογίας Hon Hai, αναζητά να κάνει εργασίες κατασκευής με σύμβαση για ηλεκτρικά οχήματα. Οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, θα απευθύνονται σε «γνωστές εγχώριες και ξένες μάρκες αυτοκινήτων», ανέφερε η εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Foxconn θέλει να παράγει μπαταρίες στην Κίνα

Το δοκιμαστικό κέντρο παραγωγής, θα βρίσκεται στην Οικονομική Περιεκτική Πειραματική Ζώνη του Αεροδρομίου Zhangzhou, αναφέρει το Car News China . Θα εκτείνονται σε περίπου 700 στρέμματα και θα περιλαμβάνουν «ένα κεντρικό γραφείο, ένα κέντρο Ε&Α, ένα κέντρο μηχανικής, ένα ινστιτούτο βιομηχανικής έρευνας, ένα κέντρο μάρκετινγκ και ένα κέντρο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής συμβάσεων, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για την κατασκευή του iPhone για λογαριασμό της Apple, θέλει να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο γιουάν ή 138 εκατομμύρια δολάρια στη νέα του τοποθεσία.

Η Foxconn θέλει να παράγει μπαταρίες στην Κίνα

Η Foxconn δεν είναι ξένη στη βιομηχανία EV. Τον Ιανουάριο, ίδρυσε μια εταιρεία οχημάτων νέας ενέργειας (NEV) στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας. Στόχος είναι η έρευνα και η κατασκευή εξαρτημάτων για NEV.

Επίσης, στο παρελθόν, ανέπτυξε μια πλατφόρμα ανοιχτού οχήματος που ονομάζεται Mobility in Harmony, η οποία χρησιμοποιείται για παράδειγμα στον μεταφορέα B-ON Pelikan . Ένωσε επίσης τις δυνάμεις της με τη Bolloré το 2023 για την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά δίτροχα και σχημάτισε την ισότιμη κοινοπραξία «SiliconAuto» με τη Stellantis πέρυσι.

Young Liu (κέντρο), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Foxconn Technology Group. Φωτογραφία: Bloomberg

Με έδρα την Ολλανδία, αναπτύσσει και πουλά προηγμένους ημιαγωγούς, ιδιαίτερα για ηλεκτρικά οχήματα. Το 2022, η Foxconn αγόρασε ακόμη και γη στη Σαουδική Αραβία, για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τη μάρκα Ceer, η οποία θέλει να προσφέρει EVs εκεί από το 2025.

Πηγή: carnewschina.com , scmp.com/

abb_img