Η Foxconn αγόρασε έκταση στη Σαουδική Αραβία!

Η Foxconn αγόρασε έκταση 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων στη Σαουδική Αραβία για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της Ceer.

Η Foxconn προχώρησε στην αγορά μίας τεράστιας έκτασης στην Σαουδική Αραβία, στην οποία θα κατασκευάσει το εργοστάσιο της εταιρείας Ceer. Ουσιαστικά, η Ceer αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο έδαφος της. Μάλιστα, η Ceer είναι το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας μεταξύ του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) και της Foxconn.

Η Σαουδική Αραβία επενδύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η επένδυση της Foxconn στη Σαουδική Αραβία

Η Foxconn αγόρασε μία μεγάλη έκταση στη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ceer. Μάλιστα, η έκταση έχει μέγεθος 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων και κόστισε περίπου 92.000.000 ευρώ. Επιπλέον, η έκταση της Ceer βρίσκεται στο οικονομικό κέντρο του Βασιλιά Αμπντουλάχ (KAEC).

Η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2023 και θα είναι σε πλήρη λειτουργία το 2025. Ουσιαστικά, το χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες και τη λειτουργία του εργοστασίου, το καθορίζει η πρόθεση της Ceer για το λανσάρισμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της το 2025.

Το εργοστάσιο θα είναι σύγχρονο και θα διαθέτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για την εξασφάλιση μίας αποδοτικής παραγωγής. Τέλος, η εγκατάσταση θα ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και νερού, ενώ στοχεύει στη μείωση των απορριμμάτων.

H Foxconn παρουσίασε το Model V!

Πότε και πού θα δούμε τα αυτοκίνητα της Ceer;

Η γκάμα της Ceer θα περιλαμβάνει τόσο sedan όσο και SUV ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, τα πρώτα μοντέλα θα τα δούμε στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική. Επιπλέον, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εμπορική τους διάθεση θα ξεκινήσει το 2025, ενώ οι πρώτες παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα σε 1,5 χρόνο περίπου.

Σαουδική Αραβία: Επενδύσεις σε μπαταρίες ηλεκτρικών!

Ο James Deluca, CEO της Ceer, δήλωσε:

«Βρήκαμε ένα μέρος που καλύπτει όλες τις ανάγκες μας. Η KAEC μας προσφέρει μια εξαιρετική τοποθεσία με logistics παγκόσμιας κλάσης και αποτελεσματική πρόσβαση για τους παγκόσμιους προμηθευτές μας. Επιπλέον, αποτελεί ιδανική τοποθεσία και για τους προμηθευτές μας με έδρα τη Σαουδική Αραβία αλλά και για τη βάση και την ανάπτυξη του μελλοντικού εργατικού δυναμικού μας».

Editorial