Η Human Horizons αντιμετωπίζει δυνητική χρεωκοπία

Η Human Horizons, η μητρική εταιρεία της κινεζικής μάρκας ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας HiPhi, αντιμετωπίζει δυνητικά χρεοκοπία

Ακούστε το άρθρο

Η Human Horizons, η μητρική εταιρεία της κινεζικής μάρκας ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας HiPhi, αντιμετωπίζει δυνητικά χρεοκοπία. Η εταιρεία έχει πλέον έξι έως εννέα μήνες για να συνεργαστεί με έναν διαχειριστή αφερεγγυότητας για τη διασφάλιση των εργασιών και τη συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Μολονότι εμπλέκεται ήδη ένας διαχειριστής αφερεγγυότητας, αυτό εξακολουθεί να είναι μια λεγόμενη φάση προ-αναδιάρθρωσης. Σε αυτή τη φάση, η οποία διαρκεί έξι μήνες και μπορεί να παραταθεί κατά τρεις μήνες εάν χρειαστεί, η Human Horizons πρέπει να συνεργαστεί με τους διαχειριστές αφερεγγυότητας για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων, τη συνετή διαχείριση των εργασιών και την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών. Αυτή η περίοδος θεωρείται ως μια τελική προσπάθεια αποφυγής πλήρους χρεοκοπίας.

Η διαδικασία είναι συγκρίσιμη με τις διαδικασίες αφερεγγυότητας στην αυτοδιαχείριση, όπως γίνεται βάσει της γερμανικής νομοθεσίας: Η διοίκηση παραμένει ενεργή και υπεύθυνη, αλλά ο διαχειριστής αφερεγγυότητας πρέπει να εγκρίνει σημαντικές αποφάσεις. Η ιδέα είναι να αποτραπεί η εξαγωγή χρημάτων από την εταιρεία πριν από την έναρξη τακτικής διαδικασίας αφερεγγυότητας. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ακόμη την ευκαιρία να αναζητήσει επενδυτές με τη μορφή προστασίας των πιστωτών και να αναδιοργανώσει την επιχείρηση για το μέλλον.

Η μάρκα Human Horizons HiPhi προκάλεσε αρχικά σάλο με τα πολύ υπερβολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αργότερα παρουσίασε έναν ανταγωνιστή Model Y με τη μορφή του HiPhi Y – τα μοντέλα X και Z ήταν ήδη διαθέσιμα για παραγγελία στη Γερμανία. Ωστόσο, η HiPhi έπρεπε να σταματήσει την παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2024 , όταν έγινε λόγος για εξάμηνη διακοπή. Αργότερα, υπήρξαν σημάδια ελπίδας με τη μορφή υποτιθέμενου ενδιαφέροντος από την Changan και μια οργάνωση με έδρα το Χονγκ Κονγκ . Αλλά προφανώς, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αντί να ξαναρχίσει η παραγωγή μετά το διάλειμμα των έξι μηνών, τώρα μοιάζει περισσότερο με μόνιμο τέλος.

Πριν από λίγες ημέρες, το Λαϊκό Δικαστήριο της Ζώνης Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Yancheng έκανε δεκτή αίτηση για αναδιοργάνωση. Με αυτή την απόφαση, το δικαστήριο επιβεβαίωσε επίσης ότι η Human Horizons δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη της (τα οποία, σύμφωνα με την Car News China, υπερβαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία στις 30 Απριλίου 2024).

Ωστόσο, καθώς το δικαστήριο διαπίστωσε δυνατότητες αναδιάρθρωσης στην εταιρεία, η αίτηση έγινε δεκτή – αντί να κινηθούν απευθείας διαδικασίες αφερεγγυότητας.

Πηγή: carnewschina.com

abb_img