«Ψήνεται» το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover

Το πρώτο EV της Range Rover θα είναι ένα «αληθινό Range Rover» με ασυναγώνιστες δυνατότητες και πολυτέλεια

Ακούστε το άρθρο

Το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover είναι σχεδόν εδώ. Αν και η εταιρεία παραδέχεται ότι ήταν αληθινή πρόκληση, το πρώτο EV της εταιρείας, θα είναι ένα «αληθινό Range Rover» με ασυναγώνιστες δυνατότητες και πολυτέλεια καθώς οι κρατήσεις ξεπερνούν ήδη τις 42.000.

Η εταιρεία μας έδωσε μια κλεφτή ματιά του ηλεκτρικού SUV τον Απρίλιο, αφού αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του, κατά τη διάρκεια δοκιμών σε κρύο καιρό.

Το πρωτότυπο που έχει «μαυριστεί» με διακριτικό καμουφλάζ, είναι αναμφισβήτητα ένα Range Rover, με τον διαχρονικό σχεδιασμό του ελαφρώς αναβαθμισμένο για τη σύγχρονη εποχή. Τον Φεβρουάριο, η JLR ισχυρίστηκε ότι το επιβλητικό EV «προκαλούσε έντονο ενδιαφέρον» καθώς η λίστα αναμονής ξεπέρασε τις 16.000.

«Ψήνεται» το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών τον Ιούνιο, η εταιρεία είπε ότι οι κρατήσεις υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τις 38.000. Κερδίζει επίσης ενδιαφέρον στα social media, με πάνω από 186 εκατομμύρια προβολές.

Δύο μήνες αργότερα, μαθαίνουμε ότι το ενδιαφέρον για το εμβληματικό EV συνεχίζει να αυξάνεται. Οι κρατήσεις είναι πλέον πάνω από 42.000 και κανένας από αυτούς δεν έχει δει ακόμα το πλήρες μοντέλο.

Μιλώντας με την MotorTrend , ο COO της JLR, Lennard Hoonik, διαβεβαίωσε ότι το πρώτο ηλεκτρικό Range Rover θα παραμείνει πιστό στις ρίζες του.» Το ηλεκτρικό SUV πρέπει πρώτα να είναι Range Rover», εξήγησε ο Hoonik.

Ο COO της JLR πρόσθεσε ότι το EV θα έχει τις «οδηγικές αισθήσεις» που κάνουν το αυτοκίνητο αυτό, αυτό που είναι. «Ακόμα κι αν έχετε τα μάτια σας κλειστά, δεν θα πρέπει να έχει σημασία αν είναι V-8 ή EV ή I-6. Πρέπει να είναι ένα αληθινό Range Rover».

«Ψήνεται» το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover

Αν και είπε ότι δεν ήταν εύκολο, το ηλεκτρικό SUV, πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες με τα σημερινά οχήματα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σύστημα κίνησης της, επιτρέπει στη μάρκα «να ξεπεράσει τις ήδη φημισμένες επιδόσεις της σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, διασφαλίζοντας την ικανότητα παντός εδάφους, παντός καιρού και παντός επιφάνειας».

Το πολυαναμενόμενο EV, περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Η Range Rover δοκιμάζει το μοντέλο σε ακραίες συνθήκες, ενόψει του αναμενόμενου ντεμπούτου του αργότερα φέτος. Η εταιρεία είπε επίσης, ότι το ηλεκτρικό SUV μπορεί να περάσει μέσα από 850 χλστ νερού.

abb_img