Η Porsche Macan Electric θα έχει πάνω από 490 χλμ αυτονομίας

Το Macan 4 Electric κέρδισε βαθμολογία EPA 496 χλμ, ενώ το Macan Turbo Electric υψηλής απόδοσης προσγειώθηκε στα 463 χλμ

Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και το Macan Turbo, είναι ένα τέρας αυτονομίας για την απόδοση ισχύος που παρέχει, ενώ ένα βασικό μοντέλο μεγαλύτερης αυτονομίας, είναι καθ’ οδόν. Οι επίσημες αξιολογήσεις αυτονομίας της Porsche Macan Electric του 2024, είναι ήδη διαθέσιμες. Έτσι ορισμένοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν κάτι περισσότερο από 490 χλμ, με πλήρη φόρτιση και καλές συνθήκες.

Το Macan 4 Electric κέρδισε βαθμολογία EPA 496 χλμ, ενώ το Macan Turbo Electric υψηλής απόδοσης, προσγειώθηκε στα 463 χλμ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Porsche Calvin Kim στο InsideEVs την Πέμπτη. Αυτά είναι τα δύο εναρκτήρια μοντέλα της Macan Electric. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο, ένα βασικό μοντέλο και το 4S.

Στα χαρτιά τα νούμερα είναι ανταγωνιστικά. Η βαθμολογία 463 χλμ του Turbo είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, δεδομένου ότι αυτό το μοντέλο έχει τεράστια απόδοση ισχύος. Η Porsche λέει ότι αποδίδει 630 ίππους και φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Το φόρουμ Macan EV Owners μας ενημέρωσε για τα νέα, αφού εντόπισε τους αριθμούς στα αυτοκόλλητα παραθύρων της Macan Electric, που βρέθηκαν στο διαδίκτυο. Ένα άλλο  φόρουμ για ιδιοκτήτες Macan δημοσίευσε για πρώτη φορά τις αξιολογήσεις EPA.

Τα πρώτα ηλεκτρικά Macan, θα πρέπει να «προσγειωθούν» στα χέρια των πελατών αυτόν τον μήνα, είπε ο Kim, ενώ το βασικό μοντέλο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου. Αναμένουμε ότι αυτή η έκδοση, θα προσφέρει περισσότερη αυτονομία, λόγω της διάταξης του μονοκινητήρα με κίνηση στους πίσω τροχούς, η οποία θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερα ηλεκτρόνια, από τα αδέρφια της με τον διπλό κινητήρα και την τετρακίνηση.

Η Porsche Macan Electric θα έχει πάνω από 490 χλμ αυτονομίας

Σε μια δοκιμή αυτονομίας σε αυτοκινητόδρομο, ένα Macan 4 Electric με κίνηση σε όλους τους τροχούς προ-παραγωγής, κατάφερε να διανύσει 519 χλμ, προτού η κατάσταση φόρτισής του φτάσει στο 1%. Το μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς, θα πρέπει να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Η Macan Electric είναι σημαντική για τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό τόσο της Porsche, όσο και του ευρύτερου μητρικού της ομίλου της Volkswagen. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, που «παίζει» στην κατηγορία των υπερδημοφιλών crossover.

Είναι μια νέα ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου της Porsche με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και κάνει το ντεμπούτο της τελευταίας και κορυφαίας πλατφόρμας EV του Ομίλου Volkswagen, που ονομάζεται Premium Platform Electric. (Είναι η ίδια τεχνολογία που βασίζεται το νέο Audi Q6 E-Tron)

Τα σταθερά νούμερα αυτονομίας περίπου 483 χλμ ή και περισσότερο, θα βοηθήσουν το Macan Electric να εντυπωσιάσει, ακόμα κι αν η τιμή του σημαίνει ότι προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αποδίδει σε πραγματικές συνθήκες.

Πηγή: insideevs.com

abb_img