Η Opel παρουσιάζει το Movano Hydrogen

Ακολουθώντας το μικρότερο μοντέλο Vivaro, η Opel θα προσφέρει επίσης στο μέλλον το μεγαλύτερο βαν της Movano με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου.

Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας το μικρότερο μοντέλο Vivaro, η Opel θα προσφέρει επίσης στο μέλλον το μεγαλύτερο βαν της Movano με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου. Το όχημα αναμένεται να έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, σημαντικά μεγαλύτερη από την ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία.

Η Opel παρουσιάζει το Movano Hydrogen

Η Stellantis είχε ήδη ανακοινώσει την πρεμιέρα του μοντέλου Opel Movano Hydrogen, στις αρχές Σεπτεμβρίου, επομένως τα βασικά δεδομένα δεν αποτελούν πλέον έκπληξη: Με τον συνδυασμό κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου και μπαταρίας plug-in, το νέο Opel Movano Hydrogen μπορεί να διανύετε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα (WLTP1) και μπορεί να ανεφοδιαστεί με υδρογόνο σε λιγότερο από πέντε λεπτά, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι χρειάζεται ένα ηλεκτρικό όχημα σε έναν γρήγορο φορτιστή. Η αυτονομία είναι επίσης 80 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από αυτή του ηλεκτρικού Movano.

Η Opel παρουσιάζει το Movano Hydrogen

Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 410 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 11 kWh παρέχει υποστήριξη κατά την εκκίνηση ή την επιτάχυνση. Σύμφωνα με την Opel, το σύστημα κυψελών καυσίμου, λειτουργεί πάντα υπό τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας. Χάρη στο υβριδικό σύστημα, η ενέργεια πέδησης μπορεί επίσης να ανακτηθεί και να τροφοδοτηθεί στην μπαταρία ως ηλεκτρική ενέργεια, μέσω του ηλεκτροκινητήρα (γεννήτρια) (ανάκτηση).

Η Opel παρουσιάζει το Movano Hydrogen

«Για πρώτη φορά, θα προσφέρουμε το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας Opel LCV ως ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Florian Huettl, στην παρουσίαση στο IAA Transportation. «Το 2021 λανσάραμε το Opel Vivaro Hydrogen. Σήμερα, με την εισαγωγή του Movano Hydrogen, κάνουμε το επόμενο βήμα και δημιουργούμε μια ακόμη ισχυρότερη προσφορά».

Ο Huettl συνέχισε: «Προφανώς, ο νεοφερμένος μας, κληρονομεί όλες τις αρετές των αδερφών του με ηλεκτρική μπαταρία και ντίζελ». Σε αυτούς περιλαμβάνονται 21 ηλεκτρονικοί βοηθοί. Για παράδειγμα, το Movano είναι ένα από τα πρώτα στην κατηγορία του που προσφέρει υποβοηθούμενη οδήγηση επιπέδου 2. Προσφέρει όγκο φορτίου έως και 17 κυβικά μέτρα, άφθονο χώρο για εμπορικούς πελάτες που έχουν πολλά να μεταφέρουν.

Η Opel παρουσιάζει το Movano Hydrogen

Στην IAA, ο Huettl έδωσε επίσης γενικά στοιχεία για την επιχείρηση βαν της Opel: «Παγκοσμίως, πουλήσαμε πάνω από 125.000 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα πέρυσι και μπορέσαμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις LCV με ηλεκτρική μπαταρία κατά 41 τοις εκατό. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχία. Για να το κάνουμε αυτό, παρουσιάζουμε νέα προϊόντα, που καθορίζουν τις τάσεις για τους πελάτες μας εδώ στο Ανόβερο». 

Πηγή: stellantis.com

 

 

abb_img