Η Kia δείχνει την πρωτοπορία των ηλεκτρικών φορτηγών της

Η Kia βασίζεται σε μια ειδικά ανεπτυγμένη πλατφόρμα οχημάτων με μπαταρία για τα μελλοντικά ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα

Ακούστε το άρθρο

Η Kia έκανε το ντεμπούτο της στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων στο IAA Transportation. Εκτός από τα οχήματα, η εστίαση δίνεται στις δικτυωμένες λύσεις μεταφορών. Η Kia παρουσιάζει την εταιρεία τηλεματικής Geotab ως τον πρώτο συνεργάτη της στον τομέα αυτό.

Ενόψει της εμπορικής έκθεσης, η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, έστειλε το μήνυμα ότι θα λανσάρει ελαφρά ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στη σπονδυλωτή πλατφόρμα PBV της από το 2025. Αυτό είναι πιθανό να είχε αντίκτυπο στους καθιερωμένους παίκτες  της αγοράς, καθώς η Kia είναι ένας πολύ έμπειρος κατασκευαστής αυτοκινήτων, που δραστηριοποιείται στον τομέα των van.

Η Kia δείχνει την πρωτοπορία των ηλεκτρικών φορτηγών της

Όπως ανακοινώθηκε, η Kia παρουσιάζει τα πρωτότυπα αυτοκίνητα PV5 και PV7 στην εμπορική έκθεση στο Ανόβερο, εν μέρει και ως People Mover, με ψηλή οροφή ή ως κλασικό βαν. Η παρουσίαση της πρώτης σειράς μοντέλου, έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2025.

Είναι σημαντικό για την Kia ότι η δική της ιδέα για την αγορά van δεν περιλαμβάνει μόνο τα αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα: Μαζί με συνεργάτες σε τομείς όπως η διαχείριση στόλου και οι μετατροπές οχημάτων, η μάρκα θέλει να ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους πελάτες της, στους αντίστοιχους επιχειρηματικούς τομείς τους.

Η Kia Europe ανακοίνωσε την πρώτη της συνεργασία σε αυτόν τον τομέα στην εμπορική έκθεση: Η Geotab, πάροχος δικτυωμένων λύσεων μεταφορών, θα δημιουργήσει ένα σύστημα διαχείρισης στόλου πολλαπλών σημάτων για τα PBV οχήματα της Kia. Το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα συγκεκριμένα στοιχεία: μια πλατφόρμα διαχείρισης στόλου με λευκή ετικέτα, μια εφαρμογή διαχείρισης στόλου, μια εφαρμογή οδηγού και ενσωμάτωση ψυχαγωγίας στο όχημα.

Σύμφωνα με την Kia, η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες εφαρμογές, όπως εκτεταμένες λειτουργίες διαδρομής ηλεκτρικών οχημάτων, με αυτόματες συστάσεις για στάσεις φόρτισης ή για ψηφιακό κλειδί οχήματος (Digital Key 2.0). Σύμφωνα με τους εταίρους, θα ενσωματωθούν επίσης υπηρεσίες από την υπηρεσία χρέωσης Kia Charge, όπως συμβόλαια χρήσης και διαχείριση τιμολόγησης, ώστε οι διαχειριστές στόλου, να μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται όλα τα τιμολόγια χρέωσης που διαφοροποιούνται σύμφωνα με τις διάφορες διαδικασίες χρέωσης, όπως δημόσια χρέωση, χρέωση στο σπίτι ή φόρτιση σε αποθήκη.

Η Kia δείχνει την πρωτοπορία των ηλεκτρικών φορτηγών της

«Καθώς τα Kia PBV θα είναι τα πιο προηγμένα τεχνολογικά διαθέσιμα LCV, θέλουμε να βελτιώσουμε κάθε πτυχή της εμπειρίας των πελατών μέσω προηγμένης συνδεσιμότητας», δήλωσε ο Marc Hedrich, Πρόεδρος της Kia Europe. «Αυτό επεκτείνεται στην ύπαρξη ευέλικτων λύσεων δεδομένων, που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση σε στόλους πολλαπλών εμπορικών σημάτων, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου υλικού».

Η Kia βασίζεται σε μια ειδικά ανεπτυγμένη πλατφόρμα οχημάτων με μπαταρία για τα μελλοντικά ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά μεταξόνια και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά μεγέθη οχημάτων, τύπους αμαξώματος και μετατροπές.

Η Kia δείχνει την πρωτοπορία των ηλεκτρικών φορτηγών της

Μια εγγύηση για τα PBV επτά ετών ή 150.000 χιλιομέτρων, έχει σκοπό να δημιουργήσει εμπιστοσύνη. Για την κατασκευή των οχημάτων, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή ενός ειδικού εργοστασίου στην Κορέα πέρυσι, ως μέρος μιας επένδυσης άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την Kia, η παραγωγική ικανότητα PBV, θα είναι αρχικά 150.000 μονάδες ετησίως και σταδιακά θα αυξηθεί σε 300.000 μονάδες παγκοσμίως.

Πηγή: press.kia.com

abb_img