Η 4η γενιά της Bentley Continental GT είναι υβριδική με 782 ίππους!

O δυνητικός αγοραστής της Continental GT μπορεί να επιλέξει μία από τις 46 δισεκατομμύρια διαμορφώσεις που είναι δυνατές μέσω της λίστας επιλογών της που προσφέρει η Bentley.

Ακούστε το άρθρο

To πρώτο αυτοκίνητο της 4ης γενιάς Bentley Continental GT κατασκευάστηκε στο χέρι και βγήκε από το εργοστάσιο ανήμερα των γενεθλίων του W.O. Bentley.

Η Bentley Motors ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης μονάδας Continental GT τέταρτης γενιάς στην 136η επέτειο γενεθλίων του Walter Owen Bentley. Και μάλιστα με τις ίδιες προδιαγραφές και χρωματισμό, όπως το μοντέλο που έκανε το ανεπίσημο ρεκόρ ταχύτητας κάτω από το νερό, πριν λίγες εβδομάδες. Δηλαδή σε απόχρωση Tourmaline Green, με εσωτερικό Gravity Grey και Mandarin. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα καταλήξει στο μουσείο της μάρκας, αφού πρώτα χρησιμοποιηθεί ως δημοσιογραφικό για τους συντάκτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι χαρακτηριστικό πως η Bentley αναφέρει πως κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει μία από τις 46 δισεκατομμύρια διαμορφώσεις που είναι δυνατές μέσω της λίστας επιλογών της που προσφέρει.

Bentley -Άρχισε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς Continental GT

Μιλώντας για την έναρξη της παραγωγής, ο Andreas Lehe, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή αυτοκινήτων της Bentley, δήλωσε: «Η Continental GT τέταρτης γενιάς είναι πραγματικά ένα αριστούργημα. Το έντονο χρώμα Tourmaline Green είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του εμβληματικού Bentley Green. Το όχημα πέρασε από 92 στάδια συναρμολόγησης καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και έχουμε επεκτείνει τα όρια του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων με τρισδιάστατες υφές δέρματος, μοντέρνα καπιτονέ και σκούρα χρώματα. Οι τεχνίτες μας στο εργοστάσιο του Crewe έχουν πραγματικά υπερβεί τον εαυτό τους, διασφαλίζοντας ότι κάθε λεπτομέρεια αποπνέει πολυτέλεια.»

Bentley -Άρχισε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς Continental GT

Η Continental GT Speed επαναπροσδιορίζει τον απόλυτο συνδυασμό απόδοσης ενός supercar, με τη χειροποίητη πολυτέλεια και την καθημερινή χρηστικότητα. Το νέο μοντέλο είναι επανασχεδιασμένο μέσα κι έξω, με καθαρές, μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως προστάζει το νέο DNA της Bentley, που εισήγαγαν τα μοντέλα Bacalar και Batur.

Bentley -Άρχισε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς Continental GT

Η απόδοση επιτυγχάνεται με ένα εντελώς νέο Ultra Performance Hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης με 782 ίππων και 1.000 Nm, από έναν κινητήρα V8 4,0 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων. Η επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα (0-μίλια/ώρα) σε 3,1 δευτερόλεπτα είναι το αποτέλεσμα, με το πλεονέκτημα μιας αυτονομίας 81 χιλιομέτρων αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συνολική αυτονομία των 859 χιλιομέτρων δημιουργεί ένα καθημερινής χρήσης supercar.

Bentley -Άρχισε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς Continental GT

Η συλλογή αυτοκινήτων Κληρονομιάς της Bentley, που βρίσκεται στο μουσείο της μάρκας, αριθμεί 45 μοντέλα από το παλαιότερο Bentley στον κόσμο (το 1919 3-Litre EXP2) μέχρι την τελευταία Continental GT (του 2024). Μεταξύ τους υπάρχουν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα Bentley που κατασκευάστηκαν ποτέ, αντιπροσωπεύοντας κάθε δεκαετία της 105 ετών ιστορίας της εταιρείας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img