Volvo ES90: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε – [video]

Πριν από μερικά χρόνια, η Volvo έγινε μία από τις πολλές μάρκες που δήλωσαν all-in για ένα μέλλον μόνο για ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικά χρόνια, η Volvo έγινε μία από τις πολλές μάρκες που δήλωσαν all-in για ένα μέλλον μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα. Έκτοτε, η αυτοκινητοβιομηχανία απέρριψε αυτή την υπόσχεση μόνο για ηλεκτρισμό.  Ωστόσο, ο κινεζικής ιδιοκτησίας Σουηδός κατασκευαστής, έχει ήδη καταργήσει τα θερμικά οχήματα για τις ΗΠΑ. Ξεκινώντας από το 2023, κάθε Volvo που πωλήθηκε στις ΗΠΑ, ήταν είτε ήπιο υβριδικό, υβριδικό ή EV. Η Volvo σταμάτησε επίσης την παραγωγή του πετρελαιοκινητήρα της,  σε άλλα μέρη του κόσμου.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Λοιπόν, γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έρχονται, αλλά η Volvo έχει κρατήσει σιγή ιχθύος, για το τι και το πότε. Το ES90 είναι ένα από αυτά τα μυστικά και φέρεται να είναι ο προφανής διάδοχος του S90. Διατίθεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ ως ήπιο υβριδικό και plug-in υβρίδιο (PHEV).

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Παρόλο που οι πωλήσεις του S90 αυξήθηκαν κατά 13,3% πέρυσι, ανήλθαν σε μόλις 1.451 μονάδες από τις 128.701 συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Τα crossover XC ωστόσο, συνδυάστηκαν για το 84% των πωλήσεων της Volvo στο τέλος του έτους. Ωστόσο, αν αυτό το άλμα των πωλήσεων, ακόμη και σε μικρές αυξήσεις, είναι κάποια ένδειξη, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον, για τα πολυτελή σεντάν. Ίσως περισσότερο όταν είναι επαρκώς ηλεκτρισμένα.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Πώς θα είναι το Volvo ES90;

Η πρόσφατη ζωντανή ροή 90/90 της Volvo, μας έδωσε το πρώτο teaser του ES90. Στο τέλος της ροής του βίντεο (δείτε παρακάτω), χρονική σήμανση 1:10:58, εμφανίστηκε μια καλυμμένη σιλουέτα στη μία πλευρά μιας τραμπάλας ισορροπίας. Οι λέξεις “Volvo ES90” και “Coming Soon” εμφανίστηκαν πριν το τέλος του βίντεο. Κατά τον τυπικό τρόπο teaser, η Volvo δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα. Όμως, δεδομένης της χρήσης του ψευδώνυμου «ES» αντί του «S», είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν, που θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς της Volvo.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Είναι ενδιαφέρον, αν και δεν μπορούμε να δούμε πολλά στο περίγραμμα, η γυάλινη περιοχή του ES90, μοιάζει κάπως με την τρέχουσα παραγωγή σεντάν της Volvo. Το ψηλό, κοντό καπό του πορτμπαγκάζ των S60 και S90 που κινούνται με καύσιμο είναι εδώ, αλλά η κολόνα Α του οχήματος, φαίνεται πολύ πιο μπροστά από τα σχέδια των υπαρχόντων σεντάν ICE της Volvo.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Προηγουμένως, η Volvo είπε ότι το 2021 Concept Recharge  (στις φωτό του άρθρου), ήταν το “μανιφέστο” για την επόμενη γενιά BEV της, οπότε μπορούμε να πάρουμε κάποια στοιχεία από αυτό. Η ιδέα χρησιμοποιεί μια παγκόσμια πλατφόρμα ειδικά για EV, που επιτρέπει σε μια μεγάλη μπαταρία, να χωράει κάτω από ένα επίπεδο δάπεδο. Αυτό δημιουργεί ευελιξία στην κατασκευή, καθώς το μεταξόνιο μπορεί να επεκταθεί, τα μεγέθη των τροχών μπορεί να ποικίλλουν και οι προεξοχές μπορούν να σχεδιαστούν μικρότερες. Μπορούμε να δούμε αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία, να μεταφράζονται σε ένα όχημα παραγωγής, όπως το ολοκαίνουργιο μικρό crossover EX30.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Τι θα τροφοδοτήσει το Volvo ES90;

Δεδομένου ότι η Volvo είναι μέρος του ομίλου Geely, το ES90 πιθανότατα θα χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της πλατφόρμας SEA (Sustainable Experience Architecture), που χρησιμοποιείται στο Polestar 4 και μια ολόκληρη σειρά άλλων προϊόντων του ομίλου Geely. Αυτή η πλατφόρμα, είναι αρκετά αρθρωτή, αλλά επίσης έχει τροποποιηθεί σημαντικά για χρήση σε σούπερ σεντάν, όπως το  Lotus Emeya.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Αναφερόμενοι στα κινεζικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2022, το ES90 θα διαθέτει την ίδια μπαταρία 111 kWh που είναι διαθέσιμη στο EX90. Στο διπλού κινητήρα, με τετρακίνηση EX90, η μπαταρία αποδίδει έως και 517 PS και 910 Nm ροπής. Δεδομένου ότι ένα μεσαίο σεντάν θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από ένα μεγάλο SUV τριών σειρών καθισμάτων, το ES90 μπορεί εύκολα να προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις, αν όχι περισσότερες.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Ποια θα είναι η γκάμα του Volvo ES90; 

Οι προκαταρκτικοί αριθμοί για το EX90, δείχνουν αυτονομία 483 χλμ με τη μπαταρία των 111 kWh. Μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον αυτό, με το ES90. Η φόρτιση από 10 έως 80 τοις εκατό μπορεί επίσης να διαρκέσει μόλις 30 λεπτά, όταν χρησιμοποιείτε έναν γρήγορο φορτιστή DC 250 kW.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Πόσο θα κοστίσει το Volvo ES90;

Το ήπιο υβριδικό S90 του 2024, ξεκινά από 57.700 $, ενώ το PHEV από 65.650 $. Εάν το ES90 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο κινητήρες του EX90, το οποίο ξεκινά από 76.695 $, το ασφαλές συμπέρασμα είναι, ότι το EV sedan θα έχει αρχική τιμή MSRP περίπου 70.000 δολάρια. Εάν προσφέρεται μια έκδοση με έναν κινητήρα, είναι πιθανό να ξεκινά από εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τιμή Recharge S90.

https://carselectric.gr/ta-nea-schedia-tis-volvo/

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο του Volvo ES90;

Δεν περιμένουμε ότι το ES90 παραγωγής θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το 2026 φαίνεται να είναι η ημερομηνία-στόχος για την άφιξή του. Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ευέλικτο προς το παρόν. Αναμένουμε να δούμε περισσότερα teaser, ωστόσο, και θα πρέπει να έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφορίας, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: insideevs.com

abb_img