Το Tesla Model Y έρχεται ως επταθέσιο στην Ευρώπη

Η επιλογή με τρίτη σειρά καθισμάτων είναι διαθέσιμη μόνο για το Model Y Long Range με τετρακίνηση και ξεκινά από 57.490 ευρώ στη Γερμανία

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla προσφέρει τώρα το Model Y στην Ευρώπη ως επταθέσιο. Η επιλογή με τρίτη σειρά καθισμάτων, είναι διαθέσιμη μόνο για το Model Y Long Range με τετρακίνηση και ξεκινά από 57.490 ευρώ στη Γερμανία.

Οι παραδόσεις του Maximum Range Model Y με τετρακίνηση και διαμόρφωση επτά θέσεων σε Ευρωπαίους πελάτες, πρόκειται να ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Tesla σε δελτίο τύπου. Η νέα επιλογή εσωτερικού, μπορεί επίσης να βρεθεί ήδη στο configurator στον ιστότοπο της Tesla. Με την προαναφερθείσα κίνηση, το επταθέσιο εσωτερικό, κοστίζει 2.500 ευρώ περισσότερο, από το στάνταρ πενταθέσιο. Το επταθέσιο διατίθεται και με λευκό εσωτερικό (με επιπλέον 1.200€).

Δύο αναδιπλούμενα και στραμμένα προς τα εμπρός καθίσματα, είναι τοποθετημένα στο επταθέσιο της τρίτης σειράς. «Η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων είναι πολύ βολική, χάρη στα κουμπιά πρόσβασης στις πλάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων», λέει η Tesla. “Απλώς πατήστε το κουμπί και η δεύτερη σειρά καθισμάτων ολισθαίνει προς τα εμπρός και αναδιπλώνεται για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο.” Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε πόσο άνετη είναι στην πραγματικότητα η είσοδος. Υπάρχουν δύο θύρες USB-C για τη φόρτιση κινητών συσκευών για τους επιβάτες στην τρίτη σειρά.

Τα δύο επιπλέον καθίσματα, επηρεάζουν φυσικά και τον όγκο του χώρου αποσκευών. Εάν χρησιμοποιηθούν και τα επτά καθίσματα, η Tesla δηλώνει ότι θα υπάρχουν ακόμα 363 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτμπαγκάζ, που θα πρέπει να είναι αρκετά για δύο μικρές βαλίτσες. Μαζί με το αμετάβλητο μπροστινό μέρος των 117 λίτρων κάτω από το μπροστινό καπό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα 480 λίτρα χρήσιμου αποθηκευτικού χώρου ως επταθέσιο.

Το Tesla Model Y έρχεται ως επταθέσιο στην Ευρώπη

Εάν τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς είναι αναδιπλωμένα, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα 753 λίτρα, ενώ η Tesla αναφέρει 854 λίτρα για το πενταθέσιο. Ο μέγιστος αποθηκευτικός χώρος του επταθέσιου είναι 2.040 λίτρα, ενώ το πενταθέσιο μπορεί να μεταφέρει έως και 2.158 λίτρα όταν ο πάγκος του πίσω καθίσματος αναδιπλωθεί και φορτωθεί στο ύψος της οροφής. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης των 1.600 κιλών, παραμένει αμετάβλητη.

«Το Model Y σχεδιάστηκε από την αρχή για να είναι το τέλειο οικογενειακό SUV, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, έχουν επιλέξει το Model Y ως το κύριο όχημα τους για τις καθημερινές μετακινήσεις τους και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», λέει η αυτοκινητοβιομηχανία.

«Με την εισαγωγή της επιλογής 7 θέσεων στη Γερμανία, πηγαίνουμε την ευελιξία σε ένα νέο επίπεδο. Το 7θέσιο Model Y, είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, καθώς προσφέρει τον χώρο που χρειάζεται για να μεταφέρει όλα τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους και τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Η νέα έκδοση θα κατασκευαστεί στο Giga Berlin στο Βρανδεμβούργο. Όπως αναφέρθηκε, οι τιμές ξεκινούν από 57.490 ευρώ, ενώ το πενταθέσιο με τετρακίνηση διατίθεται από 54.990 ευρώ. Δεν είναι γνωστό εάν η επιλογή των επτά θέσεων θα προσφερθεί και με άλλες εκδόσεις κίνησης αργότερα. Αυτές οι τιμές είναι για τη Γερμανία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προσθήκη τρίτης σειράς καθισμάτων, θα κοστίσει στους πελάτες επιπλέον 2.500 λίρες. Αυτό σημαίνει ότι το «Model Y Long Range Dual Motor All-Wheel Drive» είναι διαθέσιμο για 51.000 λίρες με πενταθέσιο εσωτερικό και 53.500 λίρες, με επτά θέσεις.

Πηγή: electrive.com

abb_img