Η X Shore επεκτείνεται στην κεντρική Ευρώπη

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σκαφών X Shore θα παραδώσει συνολικά 32 ηλεκτρικά πλοία στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Ακούστε το άρθρο

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σκαφών X Shore θα παραδώσει συνολικά 32 ηλεκτρικά πλοία στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Είναι η μεγαλύτερη παραγγελία της εταιρείας μέχρι σήμερα και οι πρώτες μονάδες θα παραδοθούν πριν από το τέλος του έτους.

Τα ηλεκτρικά σκάφη παραγγέλθηκαν από την εταιρεία M Yachts, η οποία θα εκθέτει τα πλοία στους εκθεσιακούς της χώρους στις προαναφερθείσες αγορές. «Αυτή η εταιρική σχέση, θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα των πελατών να βλέπουν και να δοκιμάζουν τα σκάφη τοπικά, διασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία πελάτη από την αγορά έως την υποστήριξη μετά την πώληση», λέει η εταιρεία.

Ο Σουηδός κατασκευαστής, τονίζει ότι η ευρωπαική αγορά σκαφών, θα φτάσει σε ποσοστό ηλεκτροκίνησης περίπου 12% έως το 2027, καθιστώντας την μια ελκυστική αγορά για την X Shore.

«Η περιοχή ειδικά των γερμανόφωνων κρατών DACH είναι μια κρίσιμη αγορά για την εταιρεία, αφού μοιραζόμαστε τη βαθιά μας σύνδεση με το νερό και τη δέσμευσή μας για βιώσιμη βαρκάδα», λέει ο CEO της X Shore, René Hansen. Η συμφωνία είναι «ένα βασικό μέρος της μακροπρόθεσμης εμπορικής στρατηγικής μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική ανάπτυξη που θα έρθει, με τη συνεργασία με την M Yachts. 

Αυτή η συμφωνία ορόσημο με την M Yachts, όχι μόνο υπογραμμίζει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις σκαφών, αλλά επίσης ενισχύει τη στρατηγική βάση της εταιρείας, σε μια περιοχή στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης». 

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια σκάφη θα παραδοθούν στην M Yachts. Η X Shore δηλώνει μόνο ότι θα είναι «ένας συνδυασμός σχεδίων αιχμής της εταιρείας». 

Η X Shore αυτή τη στιγμή προσφέρει τρία μοντέλα. Το κορυφαίο μοντέλο Eelex 8000, το ηλεκτρικό σκάφος 8 μέτρων X Shore Pro, που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, αλλά στοχεύει στον επαγγελματικό ναυτιλιακό τομέα, όπως οι υπηρεσίες μεταφοράς και η ακτοφυλακή, και το πολύ πιο προσιτό σκάφος 6,5 μέτρων X Shore 1 με τιμές που ξεκινούν από τα 99.000 ευρώ. Ο Σουηδός κατασκευαστής ηλεκτρικών σκαφών, ανακοίνωσε επίσης στα μέσα του 2023 ότι σκοπεύει να συνεργαστεί  με την Bosch Engineering, για τη βελτίωση της κίνησης του X Shore 1.

Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση των δραστηριοτήτων πωλήσεων και μάρκετινγκ. 

«Τα σκάφη, έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την μηχανική και την σχεδίαση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τα παρουσιάσουμε σύντομα σε όλες τις τοποθεσίες μας στην περιοχή DACH. Τα σκάφη είναι γρήγορα, κομψά και κατασκευασμένα με αληθινή δεξιοτεχνία, στο σουηδικό εργοστάσιο της X Shore», σχολιάζουν για τη συνεργασία οι M Yachts Managing Partners Jan Ole Hagen και Philipp von Arnim. 

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας θα τα λατρέψουν και αναμένουμε πολύ υψηλή ζήτηση μόλις τα σκάφη είναι διαθέσιμα. Γνωρίζουμε ότι τα σκάφη X Shore, θα γίνουν ιδιαίτερα δεκτά στην περιοχή DACH, δεδομένης της διπλής αγάπης για τη βαρκάδα και τον φυσικό κόσμο».

Πηγή: xshore.com

abb_img