Οι παραδόσεις των X Shore 1 μόλις ξεκίνησαν!

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσίασή του X Shore 1, οι πρώτες παραδόσεις του είναι προ των πυλών με τιμή... αμφιλεγόμενη.

Ακούστε το άρθρο

Η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών σκαφών, X Shore, έκανε πρόσφατα μία ανακοίνωση την οποία πολλοί πελάτες της περίμεναν για καιρό. Μάλιστα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του πιο προσιτού ηλεκτρικού της σκάφους, X Shore 1.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σχολίασε:

«Μία σημαντική στιγμή στη X Shore! Τα πρώτα σκάφη X Shore 1 παραδίδονται τώρα στα χέρια των υπέροχων πελατών και συνεργατών μας».

Ο Τομ Μπρέιντι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UIM E1

Θυμίζουμε ότι, η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού σκάφους έγινε πριν από περίπου 1 χρόνο. Το X Shore 1 θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την εταιρεία, καθώς θα είναι μία σχετικά προσιτή πρόταση για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι η τιμή του αγγίζει τα 139.000 δολάρια. Προφανώς, είναι υψηλή, ωστόσο συγκριτικά με το μοντέλο Eelex 800 της εταιρείας, το οποίο κοστίζει 330.000 δολάρια, το νέο μοντέλο είναι αρκετά πιο… ελκυστικό.

SpiritBARTech35EF: Μεγαλύτερη αυτονομία λόγω… Equipmake

Η παραδόσεις των X Shore 1 μόλις ξεκίνησαν

Γνωρίζοντας το X Shore 1

Το νέος σκάφος έχει μήκος στα 6,5 μέτρα και περιλαμβάνει ανοικτή πρύμνη, η οποία έχει ενσωματωμένη πλατφόρμα κολύμβησης. Οι επιβάτες μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αποβίβασή και την επιβίβασή τους, απευθείας από το νερό.

Για το εν λόγω ηλεκτρικό σκάφος, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ένα μείγμα από ίνες γυαλιού και ανθρακονήματα για μειωμένο κόστος και καλύτερες επιδόσεις. Να σημειώσουμε ότι η X Shore για την κατασκευή του καταστρώματος χρησιμοποίησε φελλό, αντί για παραδοσιακό ξύλο τικ, με φόντο το… περιβάλλον.

Waterdom: Ηλεκτρικές σανίδες eFoil για ατελείωτη διασκέδαση!

Αρκετές οι ομοιότητες με το Eelex 8000

Επιπλέον, το σκάφος πήρε πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Eelex 8000, όμως με πολύ χαμηλότερο κόστος. Ειδικότερα, το κατάστρωμα από φελλό, η μεγάλη οθόνη αφής και η έξυπνη τεχνολογία πέρασαν στο μικρότερο X Shore 1.

Τέλος, και τα 2 σκάφη ταξιδεύουν με 20 κόμβους (36 χλμ./ώρα), ενώ μπορούν να φτάσουν ταχύτητες 30 κόμβων (55 χλμ./ώρα). Σε ότι αφορά την αυτονομία, το νέο ηλεκτρικό σκάφος διαθέτει εμβέλεια 92 χλμ./ώρα, ενώ το μεγαλύτερο Eelex 8000 διαθέτει την διπλάσια, δηλαδή περίπου 185 χλμ./ώρα.

abb_img