Το Tesla Model Y facelift ξεκινά την παραγωγή του στις 22 Οκτωβρίου

Η Tesla ετοιμάζεται να εισέλθει σε περιορισμένη δοκιμαστική παραγωγή, του νέου Model Y «Juniper», στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla ετοιμάζεται να εισέλθει σε περιορισμένη δοκιμαστική παραγωγή, του νέου Model Y «Juniper», στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη στις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έναν Κινέζο blogger αυτοκινήτου. Η Tesla κυκλοφόρησε την αναβάθμιση «Highland» για το Model 3 τον περασμένο Αύγουστο και ήταν περισσότερο σημαντική, από ό,τι περιμέναμε.

Τα κύρια χαρακτηριστικά, ήταν ένα νέο μπροστινό μέρος, μεγαλύτερη απόδοση και μια πιο αθόρυβη καμπίνα. Υπήρχαν όμως και πολλές άλλες βελτιώσεις στο εσωτερικό. Από τότε, υπήρξαν εικασίες, ότι έρχεται σύντομα μια ανανέωση του Model Y. Αν και το Μοντέλο Y δεν είναι επί του παρόντος τόσο παλιό όσο το Μοντέλο 3 όταν έλαβε την αναβάθμιση του, είναι λογικό ότι θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που τώρα περιμένουν μια πιθανή ανανέωση του μοντέλου Y, πριν αγοράσουν το αυτοκίνητο.

Έτσι, η Tesla πιθανότατα αισθάνεται περισσότερο επείγουσα ανάγκη, να ενημερώσει το Model Y, το οποίο είναι τελικά το όχημά της, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Όσο περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια ανανέωση έρχεται σύντομα, τόσο περισσότερο μπορεί να πιέζουν έτσι τις αποφάσεις της αγοράς.

Και ενώ η Tesla είπε ότι δεν υπάρχει ανανέωση του Model Y φέτος, η χρονιά έχει σχεδόν τελειώσει και έχουμε δει πολλές ενδείξεις, ότι θα έρθει σύντομα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Tesla Model Y «refresh» ξεκινά την παραγωγή του στις 22 Οκτωβρίου

Τους τελευταίους μήνες, είδαμε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, να φέρει ξεκάθαρα ένα νέο μπροστινό μέρος και διέρρευσαν μη καμουφλαρισμένες εικόνες τμημάτων του πρωτοτύπου. Τώρα υπάρχουν περισσότερες εικασίες, με τη μορφή αναφοράς από έναν Κινέζο blogger αυτοκινήτων, που είπε ότι η δοκιμαστική παραγωγή θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Το Tesla Model Y «refresh» ξεκινά την παραγωγή του στις 22 Οκτωβρίου

Η φήμη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τον (Fat Tiger Shawn), έναν Κινέζο blogger αυτοκινήτων, στο Weibo.

Το Tesla Model Y «refresh» ξεκινά την παραγωγή του στις 22 Οκτωβρίου

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή θα ξεκινήσει αργά, με ρυθμό μόλις 12 οχημάτων την ημέρα και με αυστηρούς περιορισμούς για τους εργαζόμενους, στο εργοστάσιο που θα κατασκευάζουν το αναβαθμισμένο μοντέλο. Δεν είναι πιθανό το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του έτους. Αυτό συνδυάζεται επίσης με προηγούμενες αναφορές εφοδιαστικής αλυσίδας, ότι η ανανέωση θα είναι διαθέσιμη το 1ο τρίμηνο του 2025.

Όπως συνέβη με το Model 3, η αναβάθμιση ήρθε στην Ευρώπη, τέσσερις μήνες πριν έρθει στις ΗΠΑ. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες της αναβάθμισης, μπορούμε να φανταστούμε ότι πολλές από τις αλλαγές από το Model 3, θα μεταφερθούν στο Model Y.

Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μπροστινό μέρος φαίνεται ήδη να έχει αλλάξει και το πιθανότερο θα διαθέτει παρόμοιες βελτιώσεις, για βελτιωμένη αεροδυναμική. Ένα πιο ήσυχο εσωτερικό από μεγαλύτερη χρήση ακουστικού γυαλιού φαίνεται επίσης πιθανό, όπως και οι περισσότερες από τις βελτιώσεις στο εσωτερικό.

Πηγή: electrek.com

 

 

abb_img