Η BYD λανσάρει τα μοντέλα Han EV και M6 MPV στο Βιετνάμ

Η κινέζικη εταιρεία, λάνσαρε δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα στην αναπτυσσόμενη αγορά του Βιετνάμ, το BYD Han EV και το BYD M6 MPV

Ακούστε το άρθρο

Η BYD λάνσαρε δύο νέα οχήματα για το Βιετνάμ, το Han EV και το M6 ηλεκτρικό MPV. Το BYD Han EV, κοστίζει 58.800 USD και το BYD M6 MPV ξεκινά από 29.800 USD.

Η BYD λανσάρει τα μοντέλα Han EV και M6 MPV στο Βιετνάμ

Το Han EV, είναι το μεγάλο καθαρά ηλεκτρικό σεντάν της BYD, που κυκλοφόρησε αρχικά για την κινεζική αγορά το 2020. Το μοντέλο ανανεώθηκε πιο πρόσφατα για το 2025, με αναβαθμισμένη πίσω ανάρτηση, νέα χρώματα αμαξώματος και βελτιωμένους αισθητήρες LiDAR. Το Han EV του 2025, κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, με τιμή εκκίνησης 165.800 γιουάν (23.200 USD).

Η BYD λανσάρει τα μοντέλα Han EV και M6 MPV στο Βιετνάμ

Το αμιγώς ηλεκτρικό BYD M6, δεν προσφέρεται επί του παρόντος στην Κίνα και είναι προς το παρόν διαθέσιμο, μόνο στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Ο αρχικός κινητήρας εσωτερικής καύσης του M6 κυκλοφόρησε στην Κίνα το 2010 και είχε δεχτεί αρκετά λίφτινγκ, αλλά έχει διακοπεί. Η κινέζικη εταιρεία, εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά του Βιετνάμ, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι στις 18 Ιουλίου. Έκαναν το ντεμπούτο τους με τα Dolphin, Seal και Atto 3, ένα τρίο που έχει επιλέξει η εταιρεία, για σχεδόν κάθε νέα αγορά.

Η BYD λανσάρει τα μοντέλα Han EV και M6 MPV στο Βιετνάμ

Είχε προηγουμένως φημολογηθεί ότι η εταιρεία, θα επεκταθεί στο Βιετνάμ με ένα εργοστάσιο παραγωγής, αλλά αυτά τα σχέδια μάλλον έχουν τεθεί σε αναμονή. Τα αυτοκίνητα της που πωλούνται στο Βιετνάμ, εισάγονται επί του παρόντος από την Κίνα, αλλά στο μέλλον θα προέρχονται από την Ταϊλάνδη, καθώς το εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη, πλησιάζει στην ολοκλήρωση.

Η BYD εισέρχεται σε μια αναπτυσσόμενη βιετναμέζικη αγορά EV, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Vinfast και άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Great Wall Motors και η SAIC-GM-Wuling. Το Βιετνάμ είχε πουλήσει συνολικά 404.294 αυτοκίνητα το 2023, με τα EV να αποτελούν περίπου το 6% του συνόλου.

abb_img