Η Xiaomi δοκιμάζει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring

Η Xiaomi προσπάθησε πρόσφατα να δοκιμάσει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring, μια πίστα γνωστή για απαιτητικές συνθήκες.

Ακούστε το άρθρο

Οι προ-παραγγελίες για το SU7 Ultra είναι ήδη διαθέσιμες στον ιστότοπο της Xiaomi, όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν, απλά τον αντιπρόσωπο που προτιμούν. Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει το SU7 Ultra στις 29 Οκτωβρίου, μαζί με τα smartphone της σειράς 15. Η εκτιμώμενη τιμή για το SU7 Ultra θα είναι περίπου 800.000 γιουάν (112.500 USD).

Η Xiaomi δοκιμάζει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring

Το Xiaomi SU7 Ultra Prototype, το οποίο παρουσιάστηκε από τον CEO Lei Jun τον Ιούλιο, είναι το πιο προηγμένο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τριών κινητήρων, που αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 1.548 PS. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 350 χλμ./ώρα. Ενώ το πρωτότυπο διέθετε αμάξωμα κατασκευής πλήρους άνθρακα, το μοντέλο παραγωγής θα το αποκλείσει, λόγω υψηλού κόστους, σύμφωνα με τον Lei.

Η Xiaomi δοκιμάζει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring

Ένα από τα κρίσιμα χαρακτηριστικά του SU7 Ultra, είναι το σύστημα μπαταρίας του. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την μπαταρία CTB (Cell-to-Body) της Xiaomi, η οποία είναι ενσωματωμένη απευθείας στη δομή του οχήματος, για αυξημένη ακαμψία και εσωτερικό χώρο. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 150 kWh, με μέγιστη ισχύ 1.330 kW. Με φόρτιση 20%, μπορεί να αποδίδει πάνω από 800 kW, παρέχοντας αξιόπιστη απόδοση. Επιπλέον, η μπαταρία διαθέτει σύστημα ψύξης διπλής επιφάνειας, αυξάνοντας την απόδοση ψύξης κατά 60%, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.

Η Xiaomi δοκιμάζει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring

Η Xiaomi προσπάθησε πρόσφατα να δοκιμάσει το SU7 Ultra Prototype στο Nürburgring, μια πίστα γνωστή για απαιτητικές της συνθήκες. Ωστόσο, η διοργάνωση αντιμετώπισε αποτυχίες λόγω της βροχής, εμποδίζοντας την ομάδα να ολοκληρώσει έναν γύρο. Ο Lei Jun εξέφρασε την απογοήτευσή του, αλλά σημείωσε ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή των προσπαθειών της εταιρείας, να ανταγωνιστεί σε μηχανοκίνητα αθλήματα υψηλών επιδόσεων.

Η έκδοση παραγωγής του Xiaomi SU7 Ultra, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025. Ο συνδυασμός ισχύος, προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίας και σχεδίασης έτοιμου για πίστα, το τοποθετεί ως ανταγωνιστική προσφορά στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων.

abb_img