Ο CEO της Ford κάνει… απιστίες στην εταιρεία του – Δείτε ποιο αυτοκίνητο οδηγεί [video]

Το Xiaomi SU7, είναι απλώς ένα άλλο προϊόν στη γκάμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και κινητών τηλεφώνων της Xiaomi.

Ακούστε το άρθρο

Αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Jim Farley έριξε μια «βόμβα» σε ένα podcast. Οδηγεί ένα Xiaomi SU7 στο Σικάγο για έξι μήνες. Είπε μάλιστα πως  το αυτοκίνητο είναι φανταστικό και δεν θέλει να το αποχωριστεί.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, ο Farley έκανε ένα podcast διάρκειας 40 λεπτών στο Everything Electric Show, όπου συζήτησε το μέλλον της Ford και το τι βίωσε στην Κίνα. «Στη Δύση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μας, δεν ασχολούνται με τα αυτοκίνητα, δεν έχουν εταιρείες αυτοκινήτων. Αλλά στην Κίνα, τόσο η Huawei όσο και η Xiaomi, βρίσκονται μέσα σε κάθε όχημα που κατασκευάζεται», δήλωσε ο Farley.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Ο Farley παραδέχτηκε ότι τα ταξίδια του στην Κίνα και η εμπειρία του με τη Xiaomi, έκαναν την Ford να σκεφτεί πραγματικά τι πρέπει να κάνει η εταιρεία στο μέλλον. «Όλοι μιλούν για το Apple Car, αλλά το αυτοκίνητο Xiaomi SU7, υπάρχει και είναι φανταστικό. Πουλάνε 10.000, 20.000 το μήνα και είναι sold out για έξι μήνες. Αυτή είναι μια καταναλωτική μάρκα που είναι πολύ ισχυρότερη από τις εταιρείες αυτοκινήτων», δήλωσε ο Farley.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Ο Farley μιλάει για αυτό που δημοσιογράφοι ειδικοί στα EV και την Κίνα, έχουν παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό: η τεχνολογία και η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, είναι πολύ πιο αλληλένδετες από τις βιομηχανίες αυτοκινήτων και τεχνολογίας στη Δύση. Το Xiaomi SU7, είναι απλώς ένα άλλο προϊόν στη γκάμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και κινητών τηλεφώνων της Xiaomi.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Το αυτοκίνητο της Xiaomi, χρησιμοποιεί το ίδιο λειτουργικό σύστημα με τα τηλέφωνα και τα tablet της. Μπορείτε να αγοράσετε αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, στο ίδιο κατάστημα όπου θα αγοράζατε ένα τηλέφωνο. Ομοίως, το Harmony OS της Huawei, διεισδύει γρήγορα στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Huawei προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού για μικρότερες μάρκες, που δεν ενδιαφέρονται να κάνουν τις δικές τους. Η Geely σε γενικές γραμμές, δεν χρησιμοποιεί το λογισμικό της Huawei ή της Xiaomi, επειδή αγόρασε μια ολόκληρη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την Meizu, που ανέπτυξε το Flyme Auto.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Υπάρχει βέβαια το Android Automotive της Google, αλλά από ό,τι έχουμε βιώσει αρκετοί (και πιθανότατα και ο Farley), απλώς δεν είναι επί του παρόντος στο ίδιο επίπεδο με την κινεζική τεχνολογία EV, από την άποψη της ενοποίησης και της τελειοποίησης. Η βιομηχανία τεχνολογίας της Κίνας και η αυτοκινητοβιομηχανία της, έχουν ενώσει τα χέρια.

Ο CEO της Ford δεν αποχωρίζεται το Xiaomi SU7 <p data-wpview-marker=Ολόκληρο το podcast είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα μπορέσει η Ford να ανταγωνιστεί; Δεν είναι ξεκάθαρο. Κατά την παραδοχή του ίδιου του Farley, η Ford πρέπει να το κάνει σωστά την πρώτη φορά που θα προσπαθήσει. Η Κίνα έχει τόσο τεράστιο προβάδισμα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να καλυφθεί. Αναγνωρίζοντας αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι ο Farley δεν θέλει να εγκαταλείψει τα κλειδιά του Xiaomi του ακόμα.

Πηγή: insideevs.com

abb_img