«Έσκασε μύτη» ο… κλώνος του Xiaomi SU7 με το παρατσούκλι Redmi SU7

Ο «κλώνος» του Xiaomi SU7, ανήκει στην ειδική κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων παραγωγής χαμηλής ταχύτητας (LSEV)

Ακούστε το άρθρο

Ένα «αντίγραφο» του Xiaomi SU7 sedan εντοπίστηκε στην Κίνα. Η πινακίδα που έχει πάνω του, μας λέει ότι το όνομα του EV είναι Yunlei, ενώ το λογότυπο στο σήμα αποκαλύπτει, ότι ο κατασκευαστής είναι η Shandong Yanlu New Energy.

Παρά το γεγονός ότι το Xiaomi SU7 είναι σεντάν, ο κλώνος του είναι ένα κόμπακτ SUV. Η Xiaomi θα αποκαλύψει το πρώτο της SUV στις αρχές του επόμενου έτους, επομένως χαριτολογώντας, το Yunlei είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Επίσης, ο σχεδιαστής της Yanlu, έκανε αρκετά καλή δουλειά, καθώς η μπροστινή όψη, οι προβολείς και το σχήμα του καπό είναι αρκετά ακριβή, όπως και το χαρακτηριστικό χρώμα Blue Bay της Xiaomi.

Ο κλώνος Xiaomi SU7, ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSEV). Τα LSEV είναι μικρά, οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με περιορισμένη ταχύτητα και αυτονομία, που χρησιμοποιούνται κυρίως για σύντομα ταξίδια στην πόλη, δημοφιλή για το χαμηλό κόστος τους. Η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε πριν από μερικά χρόνια.

«Έσκασε μύτη» ο κλώνος του Xiaomi SU7 με το παρατσούκλι Redmi SU7

Το Yunlei EV κατασκευάζεται στην κομητεία Gaotang στην επαρχία Shandong, περίπου τέσσερις ώρες νότια του Πεκίνου, όπου εδρεύει η Shandong Yanlu New Energy. «Η εταιρεία παίρνει την ανεξάρτητη έρευνα και ανάπτυξη ως βασική αξία και τηρεί την επιχειρηματική φιλοσοφία της προστασίας του περιβάλλοντος», ισχυρίζεται η εταιρεία, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στην παραγωγή ηλεκτρικών τρίκυκλων. Οι Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ονόμασαν το Yunlai ένα Redmi SU7, αναφερόμενοι στη χαμηλού κόστους σειρά smartphone της Xiaomi.

«Έσκασε μύτη» ο κλώνος του Xiaomi SU7 με το παρατσούκλι Redmi SU7

Τα LSEV ήταν διάσημα στην Κίνα για την παροχή φθηνών αντιγράφων, διάσημων οχημάτων. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό Bodo BD10, ένα αντίγραφο των Hummer H2, Buggati Chiron, ή Volkswagen UP! Κλώνους! Η τιμή δεν ήταν συνήθως μεγαλύτερη από 30.000 γιουάν (4.200 USD). Τα αυτοκίνητα αυτά, είχαν ισχύ μόνο λίγους ίππους.

Στις 29 Οκτωβρίου, η Xiaomi θα αποκαλύψει το Xiaomi SU7 Ultra με 1526 ίππους και την μπαταρία Qilin 2.0 της CATL. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η τιμή αναμένεται να είναι 800.000 γιουάν (112.000 USD).

abb_img