Μοιράσου το!

Η FAW-Volkswagen εξαπολύει «ηλεκτρική» επίθεση στην Κίνα

Το πρώτο από τα νέα μοντέλα Volkswagen, θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου. 

Ακούστε το άρθρο

Από το 2026, οι μάρκες Volkswagen και Jetta της FAW-Volkswagen, σχεδιάζουν να εισάγουν στην κινεζική αγορά, έντεκα νέα μοντέλα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαφόρων τμημάτων της αγοράς. Αυτά περιλαμβάνουν έξι αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα (BEV), δύο υβριδικά plug-in (PHEV) και δύο ηλεκτρικά μοντέλα με επέκταση αυτονομίας (EREV). Η ανακοίνωση έγινε στο Βόλφσμπουργκ, όπου εκπρόσωποι της Volkswagen και της First Automotive Works, υπέγραψαν συμφωνίες για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ορισμό, δέκα από τα έντεκα μοντέλα χαρακτηρίζονται ως «New Energy Vehicles» (NEV), καθώς διαθέτουν ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης, ενώ μόνο ένα θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, πέντε από τα μοντέλα, θα συμπεριλαμβάνουν έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτή η κίνηση δεν είναι έκπληξη, καθώς τα υβριδικά plug-in ξεπέρασαν σε δημοτικότητα τα αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα, το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η εισαγωγή δύο μοντέλων EREV, τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά διαθέτουν έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια, προκαλεί ενδιαφέρον. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την επέκταση της αυτονομίας του οχήματος, όταν η μπαταρία είναι άδεια, χωρίς να χρειάζεται άμεση σύνδεση με πρίζα.

Δείτε ακόμα: ID.1 – Αυτό είναι το νέο «μικρό» των €20.000 της Volkswagen

Η FAW-Volkswagen εξαπολύει «ηλεκτρική» επίθεση στην Κίνα

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση της Volkswagen, με επικεφαλής τον CEO Oliver Blume και τον CEO της επωνυμίας Thomas Schäfer, έχει εκφράσει θετικές απόψεις για τα EREV, στο παρελθόν υπήρχαν επιφυλάξεις. Ο πρώην CEO της Volkswagen China, Stephan Wöllenstein, είχε δηλώσει το 2020, ότι τα EREV ήταν «ανοησίες» από μια ευρύτερη οικολογική και εθνική προοπτική. Ωστόσο, τα EREV έχουν αποκτήσει σημαντική θέση στην κινεζική αγορά, κυρίως χάρη στην εταιρεία Li Auto, η οποία ειδικεύεται σε τέτοια οχήματα. Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες για τα EREV μοντέλα της FAW-VW, παραμένουν άγνωστες, με την εταιρεία να δηλώνει μόνο ότι θα ανήκουν στην κατηγορία των μεσαίων οχημάτων.

Τα BEV και PHEV μοντέλα, θα βασίζονται στην Κύρια Πλατφόρμα της Κίνας (CMP), η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για την κινεζική αγορά. Αυτή η πλατφόρμα, θα ενσωματώνει το νέο CEA (China Electronic Architecture), σχεδιασμένο για να υποστηρίζει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Αυτά τα νέα μοντέλα, αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Volkswagen «Στην Κίνα, για την Κίνα», η οποία επιδιώκει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Η επωνυμία Jetta, η οποία στην Ευρώπη συνδέθηκε με το γνωστό μοντέλο Golf, στην Κίνα έχει μετατραπεί σε μια ξεχωριστή μάρκα προσανατολισμένη σε προσιτά οχήματα. Ιδρύθηκε το 2019 και μέχρι στιγμής δεν προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα. Η FAW είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συνεργάτης της Volkswagen στην Κίνα, μετά τη SAIC, και πωλεί τροποποιημένες εκδόσεις μοντέλων MEB, όπως το ID.4 Crozz και το ID.6 Crozz.

Το πρώτο από τα νέα μοντέλα θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Πηγή: cnevpost.com