Η νέα υβριδική Lamborghini Countach LPI 800-4 θα κοστίζει περίπου 2 εκατ. ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Μετά από μισό αιώνα η Lamborghini αναβιώνει τον θρύλο της Countach με ένα νέο υβριδικό supercar που θα αποδίδει 814 ίππους και θα παραχθεί σε 112 μονάδες.

Η Lamborghini, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, μετά από μισό αιώνα αναβίωσε ένα ιστορικό της μοντέλο για μία «τελευταία βόλτα», πριν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία περάσει ολοκληρωτικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη προκάτοχό της, η οποία κατασκευαζόταν από το 1974 έως το 1990, με τις χαρακτηριστικές γωνίες τις, το όμορφο πίσω μέρος της και τις ιδιαίτερες πόρτες της!

Τα πόστερ και οι αφίσες που είχαν επάνω τους το εξωτικό αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Bertone δέσποζε στους τοίχους των υπνοδωματίων, μετουσιώνοντας αυτό που λέμε «αυτοκίνητο των ονείρων» ή «dream car».

Διαβάστε επίσης: H Lamborghini Countach επιστρέφει μετά από μισό αιώνα και θα είναι υβριδική

Η νέα εκδοχή της Countach παρουσιάστηκε στο The Quail ως μέρος της Monterey Car Week και αξιοποιεί τις αρετές της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Οι επιδόσεις της Lamborghini Countach LPI 800-4

Ο κινητήρας της Countach LPI 800-4 είναι ένας V12 6.500 κ.εκ. και αποδίδει 780 ίππους, ενώ συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 48V τοποθετημένο απευθείας στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει επιπλέον 34 ίππους για άμεση απόκριση και αυξημένη απόδοση.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μηχανολογική αρχιτεκτονική που ανέπτυξε η Lamborghini και είναι η μόνη ήπια-υβριδική τεχνολογία που εξασφαλίζει τόσο υψηλή απόδοση και διατηρεί τις ιδιότητες του V12.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από έναν υπερπυκνωτή που παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με μια μπαταρία ιόντων λιθίου του ίδιου βάρους.

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς 814 ίππων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, 0 -100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8”, 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6” και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα.

Η Countach LPI 800-4 είναι φτιαγμένη από το υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα

«Η Countach LPI 800-4 είναι ένα ονειροπόλο αυτοκίνητο του σήμερα, όπως ακριβώς υπήρξε και η προκάτοχός της», ανέφερε ο CEO της Lamborghini CEO, Stephan Winkelmann.

Ο Winkelmann συμπλήρωσε πως: «Ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Countach δεν ενσωματώνει μόνο τον σχεδιασμό και τις μηχανολογικές αρχές της Lamborghini, αλλά αντιπροσωπεύει και τη φιλοσοφία μας να επαναπροσδιορίσουμε και να ανακαλύψουμε τα όριά μας, υλοποιώντας το απροσδόκητο και εξωπραγματικό, αλλά κυρίως, φτιάχνοντάς το με «υλικά από τα όνειρα».

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι είναι project που διακρίνεται για τον σχεδιασμό της και την τεχνολογία της. Οι σχεδιαστικές γραμμές του παραπέμπουν στο αρχικό μοντέλο.

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 θα είναι για 112 τυχερούς

Το σασί και όλα τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Παρέχουν τη βέλτιστη λύση για περιορισμό του βάρους καθώς και εξαιρετική στρεπτική ακαμψία.

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 έχει βάρος μόλις 1.595 κιλά, η αναλογία βάρους προς ισχύ είναι 1,95 κιλά/ίππο.

Πρόκειται να κατασκευασθούν μόνο 112 αυτοκίνητα και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η τιμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κυμανθεί στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μετά το 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini

abb_img