Μετά το 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini

Ακούστε το άρθρο

Τον «οδικό χάρτη» για την ηλεκτροκίνηση των μελλοντικών της μοντέλων γνωστοποίησε η διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία από τη Σαντ’ Άγκατα, τον οποίο παρουσίασε ο Πρόεδρος και CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τη χρονική διάρκεια που θα υλοποιεί τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, η Lamborghini θα έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο στις λύσεις και τις τεχνολογίες αυτές που θα εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και οδηγική απόλαυση που προσφέρει παραδοσιακά η μάρκα που την καθιέρωσε στις καρδιές των θαυμαστών της αυτοκίνησης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας παρουσίασε μία ολιστική προσέγγιση που αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα όλης της φίρμας, η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Πρώτη περίοδος: 2021-2022 – Φόρος τιμής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Lamborghini Urus

Το διάστημα 2021-2022, η Lamborghini θα αποτίσει φόρο τιμής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης που δημιούργησαν, και αυτοί, τον θρύλο των αυτοκινήτων με τον εμβληματικό ταύρο στο σήμα. Αυτό θα γίνει με την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων με κινητήρα V12, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός του 2021. Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως η Lamborghini, με την Sián, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας την πρώτης της πρόταση με υβριδική τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει τις δικές της μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα

Δεύτερη περίοδος: Έως το τέλος του 2024 – Η υβριδική μετάβαση

Το 2023 η Lamborghini αναμένεται να λανσάρει την πρώτη σειρά υβριδικών οχημάτων παραγωγής, ενώ έως το τέλος του 2024, στόχος της εταιρείας είναι όλη η γκάμα των μοντέλων της να είναι ηλεκτρικά. Και εδώ, οι επιδόσεις και η αυθεντική εμπειρία της οδήγησης των supercars που καθιέρωσε την αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνουν στόχος των ανθρώπων που θα εξελίσσουν τα μοντέλα, με νέες τεχνολογίες και νέα υλικά.

Διαβάστε επίσης: Το νέο πλήρως ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5 στο EVER Monaco 2021 με τον Bertrand Piccard

Ο εσωτερικός στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρουν 50% μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2025. Για την υλοποίηση της μετάβασης, η Lamborghini θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ σε μία περίοδο τεσσάρων ετών, έως και το 2025.

Τρίτη περίοδος: Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini (2025 και ύστερα)

Lamborghini Sian

Το δεύτερο μισό της δεκαετίας η εταιρεία θα αφοσιωθεί πλήρως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τη δημιουργία ενός νέου, τέταρτου μελλοντικού μοντέλου. Και εδώ ο προσανατολισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι και πάλι η απαράμιλλη οδηγική απόλαυση, οι υψηλές επιδόσεις και η ποιότητα της φίρμας.

abb_img