Εκπληκτικές εικόνες από το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη που άνοιξε στο Βερολίνο

Ακούστε το άρθρο

Το Gigafactory Berlin-Brandenburg είναι η πρώτη τοποθεσία παραγωγής της Tesla στην Ευρώπη και η πιο προηγμένη, βιώσιμη και αποδοτική εγκατάστασή της έως τώρα.

Μετά από την ολοκλήρωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη φετινή χρονιά, θα παράγει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα Model Y και μπαταρίες.

Οι πυλώνες του Gigafactory Berlin-Brandenburg

Επί του παρόντος προσλαμβάνουν προσωπικό με μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων και εμπειρίας, ενώ δεν απαιτείται εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο Gigafactory Berlin-Brandenburg, η Tesla θέλει να περάσει στην επόμενη γενιά της κατασκευής και να ξεπεράσει κάθε λειτουργική πρόκληση, καθώς επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη, ηλεκτρική ενέργεια.

Μηχανική

Η Tesla φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο Gigafactory το μέλλον των βιώσιμων μέσων μεταφοράς σχεδιάζοντας νέα προϊόντα Tesla ή βελτιώνοντας την τρέχουσα σειρά προϊόντων της.

Βιομηχανική παραγωγή

Το Gigafactory Berlin-Brandenbur θα είναι η πρώτη τοποθεσία όπου θα παράγει στοιχεία μπαταριών σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μαζί με ηλεκτρικά οχήματα.

Η συνεχής προσαρμογή και αναδιαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο η Tesla δημιουργεί τα προϊόντα της, από την αρχική ιδέα έως τη μαζική παραγωγή, βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του Gigafactory.

O Elon Musk μεταφέρει επίσημα την έδρα της Tesla στο Τέξας

Ο Elon Musk ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Tesla μεταφέρει επίσημα την έδρα της στο Austin του Texas κάτι που βέβαια είχε ανακοινώσει και στο παρελθόν, χωρίς όμως να το έχει πραγματοποιήσει.

Τις πρώτες ημέρες της πανδημίας Covid-19, ο Elon Musk είχε πει ότι η Tesla θα έφευγε από την Καλιφόρνια, αφού απογοητεύτηκε με τους διάφορους περιορισμούς που καθιστούσαν δύσκολο για την αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή.

tesla headquarters

Αμέσως μετά, η Tesla ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου και συγκροτήματος στο Austin του Τέξας, ωστόσο, η έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας παρέμεινε τελικά στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος ο Elon Musk μετακόμισε επίσημα στο Texas και υπήρξαν μάλιστα και φήμες ότι σύντομα θα τον ακολουθούσαν… και τα κεντρικά της Tesla.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

Στη συνεδρίαση των μετόχων της Tesla το 2021, ο CEO επιβεβαίωσε ότι η Tesla μεταφέρει την έδρα της.

Ωστόσο, ο Musk επεσήμανε ότι η Tesla θα συνεχίσει να αυξάνει την παρουσία της στην Καλιφόρνια: «Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Καλιφόρνια, δεν φεύγουμε από την Καλιφόρνια».

Ο Elon Musk είπε ακόμα ότι η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο του Fremont κατά 50%.
Αυτή τη φορά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν μίλησε για την Καλιφόρνια, αλλά αντίθετα είπε ότι η Tesla “το πήγε όσο πιο μακριά μπορούσε στο Bay Area”.
abb_img