Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε», αναφέρει μία φράση. Στην Tesla όχι μόνο «σπάνε ρεκόρ», όπως αυτά των εκπληκτικών αποτελεσμάτων πωλήσεων του τρίτου τριμήνου του 2021 που δημοσιεύτηκαν, αλλά, επίσης, τα δημιουργούν.

Ένα νέο ρεκόρ που έθεσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αυτό της μοναδικής εταιρείας που κατάφερε να εγκαταστήσει 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη!

Η Tesla China ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα που διαχειρίζεται πως ο 100στός Supercharger σταθμός φόρτισης και ο 1000στός (!) ταχυφορτιστής της εταιρείας στη Σανγκάη έχει εγκατασταθεί και είναι, επισήμως, πλήρως λειτουργικός.

Μάλιστα, ο YouTuber «JayInShanghai» ανέφερε πως ο 100στος σταθμός Supercharger της Tesla βρίσκεται στον νέο ουρανοξύστη «Rafael Sky City».

Ο ίδιος, στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube, αναφέρει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Superchargers της Tesla στην Κίνα.

«Τον Απρίλιο του 2014, ο πρώτος Supercharger σταθμός της Tesla στην ηπειρωτική Κίνα κατασκευάστηκε στην περιοχή Jinqiao της Σανγκάη, Shanghai. Μέσα σε επτά χρόνια, η Tesla κατάφερε να εγκαταστήσει περισσότερους από 7.000 ταχυφορτιστές στην ηπειρωτική Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό Supercharger σταθμών φόρτισης σε περισσότερους από 900.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου Supercharger στην Σανγκάη της Κίνας, οι υποδομές της εταιρείας αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω, καθώς περισσότεροι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές της».

Να υπενθυμίσουμε πως, σε τοπικό επίπεδο, πριν λίγες ημέρες, η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου Supercharger σταθμού φόρτισης στην Ελλάδα που βρίσκεται στον Ψαθόπυργο Αχαΐας.

Ο νέος Supercharger σταθμός φόρτισης της Tesla βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, στον ΣΕΑ Ψαθοπύργου.

Διαθέτει οκτώ θέσεις Supercharger, τέσσερις στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα και τέσσερις στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Πάτρα, οι οποίοι είναι ικανοί να παρέχουν ισχύ έως και 250 kW για γρήγορη επαναφόρτιση.

Όλοι οι νέοι Supercharger σταθμοί φόρτισης της εταιρείας εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, παρέχοντας σημαντική πληροφορία για ένα ταξίδι μακρινών αποστάσεων.

Μάλιστα, η εφαρμογή Trip Planner παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός Tesla να «χαράξει» διαδρομή, η οποία θα περνά από σημεία που υπάρχει διαθεσιμότητα Supercharger σταθμών έως τον τελικό προορισμό.

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτη με όλα τα POI της Tesla και τα δύο σημεία που είναι διαθέσιμοι οι  Supercharger στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια του πρώτου Supercharger σταθμού Φόρτισης στην Ελλάδα και το πλάνο για ακόμα δύο εγκαταστάσεις

Η λειτουργία του πρώτου Supercharger σταθμού φόρτισης της Tesla στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 στις εγκαταστάσεις του Golden Hall στο Μαρούσι Αττικής, όπου έχουν εγκατασταθεί έξι Superchargers.

Το πλάνο της εταιρείας είναι να εγκατασταθούν, συνολικά, τέσσερις Supercharger σταθμοί φόρτισης Tesla στην Ελλάδα μέχρι το 2022.

Οι επόμενες δύο πόλεις στις οποίες η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει Supercharger σταθμούς φόρτισης είναι η Λαμία και η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Tesla Model Υ στην Ελλάδα – Νέος Supercharger σταθμός φόρτισης στον Ψαθόπυργο

Σύμφωνα με το πλάνο της Tesla, ο Supercharger σταθμός φόρτισης της Tesla στη Λαμία αναμένεται να λειτουργήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αυτός στη Θεσσαλονίκη τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2022.

Η υπερταχεία φόρτιση στην Tesla είναι απλή και εύκολη

Η διαδικασία Supercharging της Tesla είναι απλή και εύκολη, αφού αυτό που απαιτείται μόνο είναι η σύνδεση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την παροχή.

Η χρέωση ενός κατόχου Tesla όταν χρησιμοποιεί Supercharger σταθμό καταγράφεται στο ιστορικό του χρήστη και η τιμή είναι 0,35€ ανά kWh.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!