Το ημιφορτηγό Faraday Future “φωτίζει” το μέλλον της μεταφοράς αγαθών

Ίσως το πιο εντυπωσιακό δεδομένο σχετικά με το ημιφορτηγό Faraday Future είναι η μπροστινή δυναμική οθόνη που φωτίζεται είτε με το λογότυπο της Faraday Future, είτε μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε μέρος από που μπορούν να προβληθούν διαφημίσεις.

Ακούστε το άρθρο

Σχεδιασμένο από τον Daniel Pokorný, το ημιφορτηγό Faraday Future παρουσιάζει μια νέα πρόταση για τα αυτόνομα οχήματα.

Το ημιφορτηγό Faraday Future υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και μάλιστα επιπέδου 5, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να το οδηγεί, να το ελέγχει αλλά και να ρυθμίζει το όχημα ένας άνθρωπος, όταν βρίσκεται στους δρόμους.

Ωστόσο, στον κόσμο του Daniel Pokorný, το όχημα δεν είναι απλά αρκετά έξυπνο για να οδηγεί μόνο του, αλλά είναι αρκετά έξυπνο για να επικοινωνεί επίσης με τους ανθρώπους και με τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο.

Η ευέλικτη οθόνη στο μπροστινό μέρος του Faraday Future επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων

Ίσως το πιο εντυπωσιακό δεδομένο σχετικά με το ημιφορτηγό Faraday Future είναι η μπροστινή δυναμική οθόνη που φωτίζεται είτε με το λογότυπο της Faraday Future, είτε μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε μέρος από που μπορούν να προβληθούν διαφημίσεις.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στο ημιφορτηγό να επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του, ενημερώνοντάς τους για τις προθέσεις του φορτηγού, αν για παράδειγμα επιβραδύνει, στρίβει κ.λπ.

Αυτή η ευέλικτη οθόνη στο μπροστινό μέρος δίνει πραγματικά στο Faraday Future ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, οι οποίες του επιτρέπουν λειτουργεί με εξελιγμένο αυτόνομο τρόπο.

Ικανό να κάνει πολύ περισσότερα από την ανύψωση ή τη μεταφορά φορτίου, το συγκεκριμένο ημιφορτηγό μπορεί να βοηθήσει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της πόλης με αναδρομολόγηση της κυκλοφορίας, εμφάνιση μηνυμάτων και παροχή υπηρεσιών για ιδιωτικές εταιρείες για λόγους διαφήμισης.

FARADAY FUTURE SEMI-TRUCK CONCEP

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει σε πολλά φορτηγά να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εργάζονται το ένα δίπλα στο άλλο σε έναν χώρο με εμπορευματοκιβώτια ή σε ένα χώρο φόρτωσης, επιτρέπει επίσης στα φορτηγά να συνεργάζονται σχηματίζοντας μια αλυσίδα φορτηγών, με το ένα φορτηγό να βρίσκεται μπροστά από το άλλο.

Διαβάστε επίσης: Στη Μάλαγα η πρώτη δοκιμαστική κυκλοφορία αυτόνομου ηλεκτρικού λεωφορείου στην Ευρώπη

FARADAY FUTURE SEMI-TRUCK CONCEP

Επιπλέον, σε αυτή τη διάταξη, τα φορτηγά που βρίσκονται πιο πίσω, μπορούν να κινούνται καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, καθιστώντας τη μεταφορά φορτίου πολύ πιο ενεργειακά αποδοτική.

Οι απόψεις του Pokorný σχετικά με τη μεταφορά και την αυτονομία είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να δώσει σε ένα φορτηγό δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ την απλή μεταφορά αγαθών.

Διαβάστε επίσης: Η Cruise ξεκινά την παραγωγή του αυτόνομου “ταξί” της

Ενώ το ημιφορτηγό Faraday Future αποτελεί αυτή τη στιγμή απλώς μια ιδέα, παρουσιάζει  εξαιρετικό ενδιαφέρον και προτείνει ένα διαφορετικό μέλλον τόσο για τις πόλεις, όσο και για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και φυσικά, για την αυτοκινητοβιομηχανία.

abb_img