Η Cruise ξεκινά την παραγωγή του αυτόνομου “ταξί” της

Η Cruise κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπορίας μιας υπηρεσίας ταξί χωρίς οδηγό.

Διαβάστε επίσης: Carge: Το άγχος φόρτισης είναι για εμάς ένα πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε

Η αυτοκινητοβιομηχανία που πρωτοπορεί σε αυτή την τεχνολογία, της οποίας ο κύριος μέτοχος είναι η General Motors, είχε λάβει πρόσφατα άδεια από την Επιτροπή Δημόσιων Βοηθητικών Υπηρεσιών της Καλιφόρνια για να προσφέρει διαδρομές στο επιβατικό κοινό με τα πρωτότυπα οχήματα-ταξί που δεν χρειάζονται οδηγό σε δρόμους της Καλιφόρνιας και κυρίως στο πολυσύχναστο Σαν Φρανσίσκο.

Το όραμα της Cruise

Η Cruise είναι η πρώτη εταιρεία στην Αμερική που έχει λάβει τέτοια άδεια. Ωστόσο, δεν έχει επιτραπεί ακόμα η χρέωση για τις συγκεκριμένες βόλτες.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αρχίσει να δοκιμάζει τα οχήματα “Origin” στο Ντουμπάι από το 2023.

Cruise driverless taxi

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρουσίαση του οχήματος Origin, τα στελέχη της Cruise είχαν αναφέρει πως «σε ετήσια βάση, ένα μέσο νοικοκυριό από το Σαν Φρανσίσκο που κάνει είτε ιδιωτική, είτε “διαμοιρασμένη χρήση” του οχήματος θα εξοικονομεί ετησίως έως και 5.000 δολάρια (4,202 ευρώ)».

Στόχος της εταιρείας είναι όμως είναι να εκλαϊκεύσει τις μετακινήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους μη προνομιούχους να απολαύσουν άνετες μετακινήσεις μέσω ενός πολυτελούς οχήματος.

Τα πρωτότυπα του Cruise κατατάσσονται στο επίπεδο 4 της κλίμακας SAE της ικανότητας αυτο-οδήγησης, o τελικός στόχος είναι το επίπεδο 5, όπου ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο με έναν άνθρωπο. Τα πρωτότυπα των Cruise, βασίζονται στο Chevrolet Bolt EV.

Εκτός από τη μεταφορά επιβατών, η Cruise εξετάζει μάλιστα και την παράδοση αγαθών.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τον γίγαντα της λιανικής Walmart, έναν από τους επενδυτές της, για να δοκιμάσει μια υπηρεσία παράδοσης.

Cruise driverless taxi

Η Cruise ξεκινά την προ-παραγωγή του αυτόνομου oχήματός της, το Origin, χάρη στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως πίστωση από το χρηματοοικονομικό τμήμα της General Motors.

Τα τελευταία δεδομένα μετατρέπουν την Cruise σε μία από τις καλύτερες κεφαλαιοποιημένες εταιρείες με αυτόνομα οχήματα στον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise, Dan Ammann, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία, καθώς τα πλήρως αυτόνομα οχήματά της θα μπορέσουν να εισέλθουν σε σειρά παραγωγής στο εργοστάσιο GM Detroit-Hamtramck κάποια στιγμή μέσα το 2022.

Cruise 4

Ο Ammann δήλωσε επίσης «10 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένας μεγάλος αριθμός. Ωστόσο, όταν σκέφτεστε τι χτίζουμε, ασφαλέστερες, καθαρότερες και πιο προσιτές μεταφορές για τον κόσμο, συνειδητοποιείτε γρήγορα ότι πρόκειται επίσης για έναν απαραίτητο αριθμό.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο

Τέλος, μένει βέβαια να αποσαφηνιστεί εάν το νομικό τοπίο που ρυθμίζει την ασφάλεια των αυτοκινήτων θα αλλάξει για την Cruise, καθώς θα χρειαστεί εξαίρεση από τα πρότυπα ασφάλειας των οχημάτων με κινητήρα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς απαιτείται τα οχήματα να έχουν τιμόνι και πεντάλ.

abb_img
spot_img