Volkswagen: Νέο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Σουηδία

Η Volkswagen εγκαινιάζει ένα νέο αιολικό πάρκο στη Σουηδία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την εταιρεία «wpd».

Ακούστε το άρθρο

Η Volkswagen στο πλαίσιο της στρατηγικής «Way to Zero» και του στόχου για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, δημιουργεί ένα νέο αιολικό πάρκο στη Σουηδία. Επιπλέον, η δημιουργία του πάρκου έρχεται μετά από ένα έργο φωτοβολταϊκής εγκατάστασης της εταιρείας στη Βόρεια Γερμανία.

Τα «πράσινα» έργα της Volkswagen

Το νέο αιολικό πάρκο της Volkswagen στη Σουηδία είναι μέρος της συνεργασίας της με την «wpd». Δηλαδή, μία εταιρεία με εξειδίκευση σε αιολικά πάρκα. Στο συγκεκριμένο πάρκο το παραγόμενο μερίδιο ενέργειας της γερμανικής φίρμας θα είναι 100GWh και θα μπορεί να καλύψει ενεργειακά 27.000 νοικοκυριά ετησίως.

VW: Φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης 350 γηπέδων!

Ακόμη, μέχρι το 2025 η Volkswagen θα προχωρήσει σε 20 νέα έργα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία. Παράλληλα, λειτουργεί ήδη φωτοβολταϊκό πάρκο στη Γερμανία.

Volkswagen: Νέο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Σουηδία

Οι περιβαλλοντικοί στόχοι της VW

H Volkswagen στοχεύει σε ένα εντελώς ουδέτερο αποτύπωμα από εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Παράλληλα, θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% ανά όχημα μέχρι το 2030. Η συγκεκριμένη μείωση σημαίνει 17 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά αυτοκίνητο.

VW και Bosch μαζί στην παραγωγή μπαταριών

Τέλος, η συνολική παραγωγή της VW από τα αιολικά έργα της ανά τον κόσμο θα ανέλθει σε 7 δισ. kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα κάλυπτε ετησίως τις ενεργειακές ανάγκες 600.000 νοικοκυριών.

abb_img