Η SEAT με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναικών και κοριτσιών στην επιστήμη (11/2) οργάνωσε μια ομιλία στο Αμερικανικό κολλέγιο της Βαρκελώνης. Η ομιλία αφορούσε την έλλειψη των γυναικείων προτύπων στην επιστήμη. Βασική ομιλήτρια ήταν η Σάρα Ριέρα, επικεφαλής των υπηρεσιών ενέργειας και φόρτισης της SEAT.
Jeep Wrangler 4xe: Αυτό που θέλουν οι γυναίκες!
Η έκθεση επιστήμης της UNESCO: Towards 2030
Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της UNESCO μόνο το 28% των αποφοίτων μηχανικών και το 33,3% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες. Σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά οδηγεί η έλλειψη των γυναικείων προτύπων στις συγκεκριμένες επιστήμες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον τομέα της αυτοκίνησης. Προφανώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι αποτρεπτική η ενασχόληση τους με τον κλάδο.
Οι γυναίκες ψηφίζουν δαγκωτό… Kia Sportage
Η εμπειρία της Σάρα Ριέρα
Η Σάρα Ριέρα, επικεφαλής των υπηρεσιών ενέργειας και φόρτισης της SEAT, μίλησε για την εμπειρία σχετικά με την επιλογή της κατεύθυνσης των σπουδών της. Επιπλέον, η Ριέρα σπούδασε μαθηματικά και βιομηχανική μηχανική αλλά εστίασε στη συζήτηση με μια συμμαθήτρια της για τα μαθηματικά.
Κατά τη συζήτηση ήταν πλέον φανερή η «ασυνήθιστη» για πολλούς αγάπη της για τα μαθηματικά, κάτι που την έκανε να νιώθει ξεχωριστή. Αυτός είναι, εν συντομία, ο λόγος που την οδήγησε στη SEAT προσφέροντας λύσεις βιώσιμης κινητικότητας.
Μεγάλη επένδυση της SEAT στον τομέα των μπαταριών με το νέο εργοστάσιο R&D στο Martorell
Το όραμα της SEAT
«Θέλουμε τα κορίτσια και τα αγόρια να αντικατοπτρίζονται σε γυναίκες μηχανικούς, μαθηματικούς και επιστήμονες. Και να μπορούν να πουν “θέλω να γίνω σαν αυτή”». Αυτά είναι τα λόγια του Μπέντζαμιν Ραμίρεζ, επικεφαλής του Τμήματος πολιτισμού αλλαγής και διαφορετικότητας στη SEAT.
Ουσιαστικά, το πρόγραμμα της ισπανικής εταιρείας απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8-17 ετών και στοχεύει στην εισαγωγή των γυναικών στο τομέα της αυτοκίνησης. Επιπλέον να σημειωθεί ότι η αυτοκίνηση περιλαμβάνει την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Δηλαδή κλάδους στους οποίους παρατηρούμε έλλειψη γυναικείων προτύπων.