ΗΠΑ: Τα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι είναι πλέον νόμιμα!

Το νομοθετικό πλαίσιο στις ΗΠΑ αλλάζει και τα αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι αποκτούν νομιμότητα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.

Ακούστε το άρθρο

Τα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι και πεντάλ μπορούν πλέον να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους των ΗΠΑ. Την έγκριση έδωσε η Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Προφανώς, η απόφαση αυτή δημιουργεί νέους δρόμους στις αυτοκινητοβιομηχανίες για την κυκλοφορία εντελώς αυτόνομων αυτοκινήτων χωρίς τιμόνι ή πεντάλ.

Tesla Autopilot: Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών

Μέχρι σήμερα η αυτονομία σε ένα αυτοκίνητο είχε κάποιους «περιορισμούς». Το τιμόνι και το πεντάλ αποτελούν τα κυριότερα εξαρτήματα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια σε ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, το νέο νομοθετικό πλαίσιο ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες με αυτή την απόφαση.

Επιπλέον, όλο και περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ήδη με σχετική αυτονομία στους δρόμους των ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο, οι αμερικάνικες αρχές θεώρησαν ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή στον κανονισμό σχετικά με την κυκλοφορία τους.

Τesla: Έρευνα για άσκοπο φρενάρισμα σε 416.000 οχήματα

Η πρόβλεψη για τις ΗΠΑ

Η αλλαγή της αμερικάνικης νομοθεσίας θα δώσει την ελευθερία στους κατασκευαστές να σχεδιάσουν το εσωτερικό των οχημάτων όπως πρέπει, ώστε να είναι αυτόνομο.

Η NHTSA αναφέρει:

«Για οχήματα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για χειρισμό από ADS (αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης), όργανα ελέγχου που λειτουργούν χειροκίνητα είναι λογικά μη απαραίτητα».

Origin: Η GM επεκτείνει τον στόλο αυτόνομων οχημάτων της

Εταιρείες όπως η General Motors και η Tesla έχουν δηλώσει στο παρελθόν, ότι σκοπεύουν να παράγουν αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι. Χαρακτηριστικά, η δεύτερη είχε παρουσιάσει από το 2019 ένα Model 3 χωρίς τιμόνι και πεντάλ στο εσωτερικό του. Επιπλέον, η Cruise και η Waymo θα κατασκευάζουν οχήματα σχεδιασμένα με καλύτερο εσωτερικό design ώστε να μην υπάρχει οδηγός.

abb_img