Οι τιμές του Lucid Air Dream Edition στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση των τιμών του Lucid Air Dream Edition, σηματοδοτεί την έναρξη του ευρωπαϊκού «ταξιδιού» της αμερικανικής φίρμας.

Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή πορεία για το Lucid Air Dream Edition ξεκινάει, με την αμερικάνικη εταιρεία να ανακοινώνει τις τιμές του.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Lucid, η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που θα δούμε το μοντέλο, θα είναι το Μόναχο. Ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες όπως η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία, μέσα στο 2022.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του ηλεκτρικού μοντέλου στη Γερμανία ξεκινάει από τα 218.000 ευρώ και στην Ολλανδία από τα 222.000 ευρώ. Ενώ από τα 199.000 φράγκα ξεκινάει στην Ελβετία και τέλος από τις 1.850.000 κορώνες στη Νορβηγία.

Το Lucid Air «πατάει» Ευρώπη!

Οι δύο εκδόσεις με πολλούς… ίππους

Εκπρόσωπος της μάρκας στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο της είναι το Lucid Air Dream Edition, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Range και Performance. Η πρώτη αποδίδει 933 ίππους με 1.390 Nm ροπής, διανύοντας τo 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 900 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η δεύτερη έχει αυξημένη ισχύ συγκριτικά με την πρώτη και αποδίδει 1.111 ίππους, με την ίδια ωστόσο ροπή. Για το 0-100 χλμ./ώρα είναι αρκετά μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει επίσης τα 270 χλμ./ώρα.

Lucid Motors: Μυθικό μπόνους για τον CEO της εταιρείας!

Μετά το Lucid Air Dream Edition τι;

Οι πρώτες παραδόσεις του Lucid Air Dream Edition στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022. Ενώ η τιμολόγηση και οι ημερομηνίες παράδοσης για τα Lucid Air Pure, Air Touring και Air Grand Touring θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το πιο προσιτό μοντέλο είναι το Lucid Air Pure, με κόστος από 100.000 ευρώ.

Ιδού το Lucid Air Grand Touring Performance των 1.050 ίππων!

Η ευρωπαϊκή επέκταση δεν σταματά

Τέλος, εκτός από τις τέσσερις αγορές αρχικής κυκλοφορίας, η Lucid δέχεται κρατήσεις για τα μοντέλα της και από άλλες χώρες. Όπως, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία,  Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Μονακό, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η φίρμα εξετάζει περαιτέρω επέκταση στην Γηραιά Ήπειρο.

abb_img