Το Lucid Air «πατάει» Ευρώπη!

Η ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο, υποδέχεται το Lucid Air πιο αναβαθμισμένο από ποτέ, με σούπερ επιδόσεις και τρομερή ιπποδύναμη.

Ώρα Ευρώπης για το Lucid Air, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία επιβεβαίωσε την επέκτασή της στην Γηραιά Ήπειρο. Η Lucid θα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Οι πρώτες ευρωπαϊκές αγορές 

Η Lucid δεν επιβεβαίωσε σε ποια αγορά θα λανσάρει πρώτα το Air, αλλά όλα δείχνουν προς Γερμανία. Θα ακολουθήσουν αυτές της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, του Μονακό, της Ολλανδίας και της Ισπανίας.

Ιδού το Lucid Air Grand Touring Performance των 1.050 ίππων!

Η λίστα όμως δεν σταματάει εδώ. Με τις αγορές της Σουηδίας, της Ελβετίας και της ιδιαιτέρως σημαντικής Νορβηγίας, όπου κυριαρχούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επέκταση και πέρα από την Ευρώπη

Ωστόσο, η αμερικανική φίρμα δεν θα σταματήσει στην Ευρώπη, αλλά θα επεκταθεί και στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Με την Κίνα να ακολουθεί και να «μπαίνει στο παιχνίδι» το 2023. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες το Lucid Air θα είναι διαθέσιμο και ως δεξιοτίμονο. Κάτι που υποδηλώνει ότι θα επεκταθεί και στην Αγγλία.

Το Lucid Air «πατάει» Ευρώπη!

 

Το Lucid Air αναβαθμίζεται

Η Lucid πέρα από τα σχέδια της επέκτασής της στην ευρωπαϊκή αγορά, ανακοίνωσε και την ανάπτυξη μιας ακόμα πιο ισχυρής έκδοσης του Air. Η αναβάθμιση αυτή «χαρίζει» στο μοντέλο μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Δηλαδή, εκτός του μονού ηλεκτρικού μοτέρ, θα υπάρχουν άλλοι δύο στο πίσω άξονα. Ανεβάζοντας την ισχύ από τους 1.111 ίππους στους 1.322 ίππους.

Tesla vs Lucid vs Porsche: Η μητέρα των μαχών!

Ενώ όταν βγει στην παραγωγή με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, η ιπποδύναμη θα φτάνει τους 1.578 ίππους. Ξεπερνώντας λογικά τις επιδόσεις του Tesla Model S Plaid, διανύοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα. Επιδόσεις δηλαδή ενός πραγματικού supercar.

Ντεμπούτο το 2024

Τέλος, ο νέος πίσω άξονας θα εφοδιάζει το επερχόμενο SUV Gravity, στο οποίο οι μηχανικοί της Lucid βάζουν τις τελευταίες πινελιές, λίγο πριν από το ντεμπούτο του στις αρχές του 2024.

Άλλες αναβαθμίσεις θα έχουν να κάνουν με τα πίσω καθίσματα αεροπορικού τύπου, τα οποία θα είναι περισσότερο άνετα. Όπως επίσης και η νέα αερανάρτηση που δεν θα είναι στάνταρ.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!