Η Hyundai με το IONIQ 5 CUV δείχνει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ακούστε το άρθρο

Η Hyundai παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου IONIQ 5 CUV. Το μοντέλο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα διαθέτει την Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του γκρουπ Hyundai που είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του IONIQ 5 περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και τη φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας.

Οπτικά στο εμπρός μέρος διακρίνεται το νέο καπό, οι τετράγωνοι ψηφιακοί προβολείς, ενώ πίσω την ματιά κλέβουν οι επίσης τετράγωνοι ψηφιακοί προβολείς και ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας. Μεγάλη αίσθηση, τέλος, προκαλεί η ζάντα που δίνει την αίσθηση ότι το αμάξωμα πετάει.

Το νέο μοντέλο παρουσιάζει την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) αναδεικνύοντας την ικανότητά του να λειτουργεί ως τροφοδοτικό, καθώς και τη δυνατότητα του για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του IONIQ 5 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

abb_img