Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «εκθρονίζουν» τα υβριδικά!

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα χάνουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφονται ξεκάθαρα προς τα ηλεκτρικά.

Ακούστε το άρθρο

Η εποχή που τα υβριδικά αυτοκίνητα είχαν τρομερή απήχηση στον καταναλωτικό κοινό, σιγά σιγά δύει με τα ηλεκτρικά… να «παραμονεύουν» στη γωνία.

Αρχικά, οι καταναλωτές έδειξαν την προτίμησή τους στην υβριδική τεχνολογία και όχι άδικα. Τα αν λόγω αυτοκίνητα αποτέλεσαν επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, συνδυάζοντας την οικονομικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον οδήγηση. Η σιγουριά του θερμικού κινητήρα σε συνδυασμό με την καινοτομία του ηλεκτρικού, κέρδισε αμέσως το κοινό.

Όμως, πλέον κυκλοφορούν ανάμεσά μας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία κατά γενική ομολογία είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Και σε ότι αφορά την Ευρώπη τουλάχιστον, οι καταναλωτές ψηφίζουν δαγκωτό… ηλεκτρικά.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι μπαταρίες το μεγαλύτερο κόστος!

Τι δείχνουν οι πωλήσεις στην Ευρώπη για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία πωλήσεων στη Γαλλία για τον μήνα Ιούνιο δείχνουν ακριβώς αυτό. Δηλαδή, μία πτώση της τάξης του 28% για τα plug-in υβριδικά σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2021.

Στην Γερμανία, η πτώση αντιστοιχεί στο 16%, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο η αναλογία είναι εντυπωσιακή. Πιο αναλυτικά, για κάθε ένα plug-in υβριδικό, πωλούνται 2 αμιγώς ηλεκτρικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019 η αναλογία ήταν στο 1:1.

Η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον γεγονός!

Ποιος ο λόγος της μεταστροφής

Η αλλαγή πλεύσης προς τα ηλεκτρικά έχει να κάνει αρχικά με τις επιδοτήσεις, καθώς για τα υβριδικά παύουν σταδιακά σε αρκετές χώρες. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ισχύουν από το 2018. Επιπλέον, η Γερμανία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και εκει στο τέλος του χρόνου.

Άλλος ένας λόγος είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν πλέον βάση στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, κάποιος θα αναρωτιέται γιατί αυτό δεν συνέβη νωρίτερα. Η απάντηση είναι απλή. Δεδομένου ότι πολλές εταιρείες δεν είχαν αναπτύξει επαρκώς τις πλατφόρμες τους για τα ηλεκτρικά, κατέφυγαν στην υβριδική τεχνολογία.

Μάιος 2022: Αύξηση πωλήσεων για τα υβριδικά αυτοκίνητα!

Επιπλέον, από το 2025, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα είναι πιο αυστηροί. Έτσι η ηλεκτροκίνηση θα αντικαταστήσει τα υβριδικά αργά ή γρήγορα.

Τέλος, υπάρχει μια χώρα, η οποία προς το παρόν επιλέγει υβριδικά. Και αυτή είναι η Κίνα. Το προηγούμενο έτος οι πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων υπερδιπλασιάστηκαν, με τις προσφορές της BYD και της Li Auto να κερδίζουν το αγοραστικό κοινό εκεί.

abb_img